“My4t Dib3kukan & Dijangka Selesai Dlm Tmpoh Tidk Kurang 30 Hari” – B3d4h Siasat Buat Kali Kedua ..

Artis

Upacara pembakaran m4y4t pelakon terkenal Thailand Tangmo Nida yang sepatutnya dilakukan pada Isnin telah ditunda secara rasmi.

Ibu kepada Tangmo iaitu Panida Siriyudthayothin mengarahkan forensik untuk memindahkan m4yat Tangmo ke Institut Pusat Ilmu Forensik.

Perkara itu dimaklumkan Panida menerusi peguam keluarga Tangmo, Kritsana Sriboonpimsuay pada Ahad.

Saya telah menyerahkan dokumen kepada penyelidik di Ibu Pejabat Polis Daerah 1, meminta mereka untuk membekukan tubuh sebelum memindahkan m4yat ke Institut Pusat Ilmu Forensik.

Keluarga Tangmo yakin terdapat lvka pada tubuh Tangmo dan ingin mengetahui punca kem4tian.

Bed4h siasat kali kedua may4t Tangmo diutarakan oleh aktor dan petugas penyelamat yang bernama Ekkapun. Ekkapun adalah individu pertama yang melihat m4yat Tangmo sejurus dikeluarkan dari sungai.

Katanya di sebuah program televisyen, wajah Tangmo seperti terkena pukvlan bend4 ker4s, ada lvka di m4ta kanan dan beberapa gigi p4tah.

Sementara itu, pengarah Institut Sains Forensik Pusat Kementerian Kehakiman iaitu Pol Kol Songsak Raksaksakul berkata institut itu akan menubuhkan panel untuk menjalankan bed4h siasat kali kedua dan mengarahkan doktor dari institut lain untuk sertai.

May4t Tangmo akan disimpan di Hospital Universiti Thammasat dan pemeriksaan semula dijangka selesai dalam tempoh tidak kurang daripada 30 hari.

Selain itu, Pesuruhjaya Wilayah Polis Wilayah 1 Pol Lt Jen Jirapat Phumuchit turut menemukan bukti baharu iaitu rakaman video CCTV diambil dari tepi bangunan sungai Chao Phraya yang menunjukkan ada individu berdiri dan duduk di belakang ketika bot laju dipandu sebelum Tangmo t3rjatuh ke dalam sungai.

Bagaimanapun, Lt Jen Jirapat tidak menyatakan sama ada orang yang dilihat dalam rakaman itu adalah pelakon tersebut dan siasatan lanjut akan diteruskan.

Rakaman itu menunjukkan seseorang berdiri dan duduk di bahagian belakang bot laju pada 10.34 malam pada 24 Februari sebelum aktres itu terjatuh ke dalam sungai.

Bukti ini sangat berguna kerana ia akan membantu penyiasat untuk mendapatkan kejelasan berhubung k3s ini. Katanya lagi, polis akan meminta bantuan pakar berkaitan untuk membantu meningkatkan kejelasan rakaman dan memeriksa koordinat GPS bot laju.

Untuk rekod, may4t Tangmo dijumpai oleh pasukan penyelamat tempatan selepas hilang pada malam 26 Februari dipercayai lem4s. May4tnya ditemui t3rapung di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira 1 kilometer dari lokasinya terjatuh.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber:OH BULAN , Bangkok Post

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *