Vida Nak Jadi Penasihat Media Sosial Rina Harun, Sekali Ini Yang Netizen Perasan

Artis

Usahawan kosmetik Datuk Seri Vida menyangkal dakwaan kononnya dia sengaja menumpang publisiti atas apa sahaja is.u tu.lar yang menjadi perbualan han.gat netizen di media sosial

Vida, 50, m.ena.fikan mengenai perkara itu selepas foto bersama Ment.eri Pemban.gunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina H.arun yang dimuat naik di laman Instagram miliknya menerima kec4man netizen.

Bukan berniat mengambil kesemp.atan, Vida atau nama sebenar Hasmiza Othman berkata sebagai pers.onaliti media sosial dia harus mengetahui perkembangan terkini yang sedang berlaku di dalam negara.

Foto: IG

“Saya selebr.iti kontr.0versi, isu. vir.al sentiasa ada kai.ta.n dengan saya… macam i.su. sia.kap keb.tulan saya ada di Langkawi, dah alang-alang saya post la. Bukan saya sengaja terb.ang ke sana untuk dapatkan pub.lisiti.

“Macam is.u. Yang Berhormat (YB) Rina Harun pula, kami memang kenal antara satu sama lain. Dah kebetulan bergambar bersama jadi saya post saja la, bukan nak ambil kesempatan.

“Sejujurnya saya ni begitu dekat dengan media sosial, jadi apa sahaja is.u saya kena tahu… di sinilah tempat seseorang itu jat.uh atau naik,” katanya kepada mStar.

Sebelum itu menerusi Instagram Vida memuat naik foto bersama Rina dan menulis kapsyen meminta netizen tidak menulis komen neg.atif terhadap ah.li po.lit.ik itu.

“Tak baik dok kut.vk-ku.tvk YB. No si.nd.ir-si.n.dir please,” tulisnya.

Gara-gara perkongsian itu, netizen berpendapat Vida seolah-olah sengaja men.cela.h dalam is.u yang sedang ha.ngat diperkatakan itu.

Sebelum ini, video Rina men.cvci kawasan lon.gkang dan korid.or yang dilihat bersih di sebuah sekolah menjadi tu.lar kerana dianggap sekadar berlakon untuk tujuan bergambar.

Bagaimanapun, pihak Jabatan Keba.jikan Masyarakat (JKM) sudah memberikan penjelasan berhubung video berkenaan memaklumkan Rina men.cuci ke.san na.jis ung.gas dan cic.ak.

Dalam pada itu, Vida turut menawarkan diri untuk menjadi penasihat media sosial kepada Ahli Parlimen Titiwangsa itu.

“Bukan nak ambil kesempatan nak minta projek ke atau sengaja nak bo.dek. Jujur saya cakap dia sangat baik, memang banyak perancangan nak bantu ibu tu.nggal dan wanita tapi apabila timbul is.u macam ni sedikit sebanyak boleh menj.atuhkan dia.

“Bukan saya nak back up dia tapi itu la hakikatnya… mungkin dia tak ada penasihat media sosial jadi bagi saya la jadi penasihat dia,” ujarnya. -CARI

KOMEN NETIZEN :

Sumber: mStar Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *