“Doakan Intan dan bayi kami,” – Harris Alif Mohon Doa Orang Ramai

Artis

Penyanyi dan pengacara Harris Alif meminta orang ramai mendoakan kesihatan isterinya, Intan Ladyana dan bayi dalam kandungan yang terpaksa dikejarkan ke Hospital Sungai Buloh malam tadi selepas po.si.tif C.o.v.i.d-19.

Harris ketika dihubungi Kosmo Online! sebentar tadi memberitahu, isterinya dikejarkan ke hos.pital tersebut kira-kira pukul 8 malam tadi selepas keputusan ujian PCR dan RTK positif.

“Sebenarnya saya dulu yang po.si.tif C.o.v.i.d-19. Hari ini masuk hari keempat saya kuarantin kendiri di rumah dan cuma Intan sahaja yang dibawa ke hos.pital.

“Mungkin Intan dapat pun dari saya sebab kami tinggal serumah walapun sudah asingkan diri. Dia men.gadu tak sedap badan sejak beberapa hari lalu sampailah ambil keputusan untuk membuat ujian calitan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hamba Allah (@harrisalif)

“Bila dapat tahu je keputusan po.si.tif, saya terus hubungi pihak Kementerian Kesihatan dan terus ambulans sampai depan rumah malam tadi. Intan golongan ri.si.ko sebab dia kini hamil tujuh bulan,” katanya yang memberitahu Intan dijang.ka melahirkan anak sulung mereka Februari nanti.

Tambah pengacara rancangan Generasi Z itu lagi, keadaan isteri dan bayi dalam kandungan baik-baik sahaja dan Intan akan menjalani kuarantin selama 10 hari di sana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hamba Allah (@harrisalif)

“Alhamdulillah. Sejak dimasukkan ke hos.pital, Intan baik-baik sahaja. Dia tak nampak sa.kit atau le.mah. Dia juga tidak memerlukan bantuan pernafasan. Kandungan pun dalam keadaan baik dan sihat.

“Saya minta semua doakan kesihatan Intan dan bayi dalam kandungan. Semoga semuanya baik-baik sahaja dan dipermudahkan urusan kami,” katanya yang tidak tahu dari mana pun.ca jan.gkit.an C.o.v.i.d-19 yang dij.ang.kiti.nya.

Terdahulu, khabar menge.jut.kan itu dimuat naik dalam satu hantaran Instagram milik program hiburan terkenal, Melodi sekitar tengah malam tadi.

Pelakon terkenal Didi Alias turut berkongsi video memaparkan Intan sedang berada dalam ambulans dan dikejarkan ke hos.pital selepas disah.kan po.si.tif wa.bak C.o.v.i.d-19.

Untuk rekod, Intan dan Harris selamat di.ijabkabul di Masjid Wilayah, Kuala Lumpur pada 4 Februari lalu.

Sumber: K! ONLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *