Baru je Cat Tampil luah Rasa Berᾰng Isυ Tulᾰr Mᾰngsa Bᾰnjir Disuruh ‘Berlakon’ Kesedihᾰn. Sekali Azhar Pula Mula Brsuara!

Artis

Baru-baru ini, tular sebuah video di media sosial memaparkan seorang wanita warga emas yang juga man.gsa ban.jir did.ak.wa telah disuruh untuk menunjukkan kes.e.di.han di hadapan rumahnya.

Menerusi perkongsian di laman Instagram milik Kosmo, mangsa, Ruhana Mahfodz telah kehilangan tempat tinggal selepas rumahnya mu.snah ga.ra-ga.ra ba.njir.

Bagaimanapun, netizen turut menza.hirkan rasa tidak pu.as hati selepas terdapat individu yang dipercayai menyuruh warga emas itu supaya berlakon dan menunjukkan kes.edi.han ketika berada di rumahnya yang ra.nap.

Rata-rata daripada mereka juga turut mengakui perkara itu sebagai kete.rla.luan dan ku.rang aja.r serta tidak menjaga sensit.iti mang.sa-mang.sa ban.jir.

Azhar Osman beri reaksi, akui ben.gang dengan sik.ap individu tersebut

Dalam pada itu, penyanyi tanah air, Azhar Osman turut tidak dapat menyembunyikan pe.rasaan mar.ahnya selepas melihat video yang tular di media sosial itu.

Menurutnya, s.ikap yang dipamerkan individu tersebut terlalu bia.dap memandangkan warga emas itu telah berusia serta ke.hil.anga.n rumah yang hanya tersisi tangga sahaja.

Aku benda lain boleh tahan lagi, tapi kalau melibatkan kurang ajar dengan orang tua sampai macam itu.

Orang itu dah berumur 70 lebih tahun, baru sahaja hilang rumah, tinggal tangga sahaja. Kau boleh kurang ajar. Paling ge.ram suara perempuan di belakang itu.

Kalau aku jumpa aku ‘sepak’ muka engkau. Keluar biji mata engkau. Syaitan. Sudah ben.cana alam macam ini nak suruh berlakon lagi. Apa perangai?

Sementara itu, pihak Kosmo Juga turut memberikan penjelasan bahawa individu yang memberikan arahan kepada warga emas itu bukanlah dari wartawannya.

Hal itu selepas orang ramai mula memberikan ke.ca.man selepas menganggap mereka yang menjadi dalang kepada video tersebut sehingga ditu.duh telah me.la.nggar eti.ka kewartawanan.

Bagaimanapun, seorang pengguna Instagram yang lain telah tampil menerusi ruangan komen bagi menjelaskan situasi yang sebenar berlaku.

Menurutnya, suara yang dirakam memberikan arahan itu sebenarnya datang dari salah seorang ahli keluarga warga emas itu selain menyatakan pemilik suara tersebut telah pun memohon maaf kepada wartawan berkenaan.

Terdahulu,Pelakon jelita, Catriona Ross  menerusi Insta Stories nya meluahkan rasa kecew4 terhadap segelintir pihak media yang disifatkannya sebagai biad4b.

Ia berikutan mereka mengarahkan mngsa untuk ‘berlakon’ di hadapan kamera sewaktu mengambil gambar kediaman yang hanyut akibat bnjir.

Arah Warga Emas “Wayang” Hadapan Kamera

via LOW BOON TAT/The Star

Dipetik dari Instagram Kosmo, mangsa banjir, Ruhana Mahfodz  melihat kediamannya yang hanya tinggal tangga dalam kejadian banjir dan arus kuat di Hulu Langat baru-baru ini.

Namun, apa yang mengecewakan warganet adalah terdapat suara pihak media yang seolah-olah ‘mengarah’ warga emas itu  untuk ‘berlakon’ di hadapan kamera untuk mendapat foto yang baik.

“Tarik baju belakang tu. Sentuh-sentuh sikit kak. Panjat sikit. Naik atas (tangga)”- arah seorang individu dipercayai petugas media

Walaubagaimanapun, pihak Kosmo menjelaskan bahawa suara yang memberikan arahan kepada warga emas itu bukan dari pihak mereka.

“Suara yang anda dengar memberi arahan bukan wartawan kosmo!”-jelas Kosmo

Sumber : muraimy

Kredit: Utusan Malaysia I Kosmo!

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: OhMedia

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *