“Ya-Allah, saya tak trkata..” (Video) Siti Nurhaliza & Ella Beri Bantuan Mᾰngsa Bᾰnjir Buat Ramai Kagum.

Artis

Keja.dian banjir yang melan.da sekitar beberapa kawasan utama di Selangor dan Kuala Lumpur pada Sabtu lalu ternyata menggem.parkan negara berikutan ter.jadi sekelip mata.

Ella & Siti Beri Sumbangan

Bukan sahaja terpe.rangkap di dalam banjir, malah lebih menya.yatkan hati terdapat juga beberapa nya.wa mela.yang disebabkan ben.cana tersebut. Susulan itu, ramai pihak pelbagai latar belakang termasuk golongan selebriti tampil memberi sumbangan kepada mereka yang memerlukannya. Antaranya seperti penyanyi popular Dato Sri Siti Nurhaliza dan Ella.

Menerusi beberapa perkongsian di laman Instagram miliknya, Siti akui berasa tergamam dan ber.debar ketika melalui kawasan banjir bersama ken.deraan yang dinaikinya kerana tidak men.yang.ka kawasan tersebut akan menjadi sede.mikian.

“Bantuan Mang.sa Banjir Ya Allah .. saya tak terkata .. semoga Allah SWT permudahkan & lindungi mang.sa-mang.sa ban.jir ini Ya Allah..” tulis Siti

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

Difahamkan, bantuan yang diberi itu adalah hasil sumbangan Siti dan suaminya, Dato Sri Khalid Mohd Jiwa serta keluarga menerusi Yayasan NurJiwa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Siti Nurhaliza Tarudin (@ctdk)

Beri 300 Pek Makanan

Dalam perkembangan berkaitan, Ella bersama suami telah mengagihkan 300 pek makanan kepada mang.sa banjir di kawasan Shah Alam. Malah, ratu rock itu turut mengulangki.cau beberapa info penting berkaitan banjir selain mendoakan keselamatan mereka yang terlibat.

Untuk rekod, hujan lebat berterusan sejak Jumaat lalu menyebabkan banjir di kawasan Lembah Klang dan beberapa lagi negeri.

Sumber: Muraimy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *