“Serendah hati saya, walaupun tidak..”- Kawasan Bᾰnjir Utama Di Selangor & KL!. Ini Tindᾰkan Iqbal

Artis

Usahawan sensasi, Ahmad Iqbal meluahkan hasratnya untuk pulang ke Malaysia  bagi menjen.guk kawasan banjir yang melan.da di beberapa kawasan utama di Selangor dan Kuala Lumpur.

Mahu Pulang Sebentar Ke Malaysia

Menerusi Insta Stories, Iqbal berkata dia ingin pulang seketika  ke Malaysia untuk sama-sama memberikan semangat dan menghulurkan pertolongan buat mereka yang memerlukannya.

“Jika boleh, saya mahu pulang ke Malaysia sebentar, mungkin 3-7 hari untuk jen.guk tempat ban.jir. Di saat ramai diuji kesu.sahan, ber.tim.pa lagi ujian sebegini.

Semoga kuat semangat, terus kerjasama saling meringankan. Berkor.ban untuk orang lain, pasti hari susah kita akan dipermudahkan kelak.”- jelas Iqbal

Titip Pesanan Buat Orang Ramai

Iqbal yang kini berada di Indonesia turut meni.tipkan pesanan buat orang ramai untuk tabahkan hati dan percaya bahawa tiada ujian yang akan berakhir dengan yang tidak baik.

“Serendah hati saya, walaupun tidak melalui sendiri, tabahkan hati, percaya bahawa tiada ujian yang akan berakhir dengan yang tidak baik.

Jaga diri, orang sekeliling dan berdoa semoga dijauhkan dari hal yang tidak baik. Allah jaga kita. Insha Allah. Amin”- katanya lagi

Untuk rekod, hujan lebat berterusan sejak Jumaat lalu menyebabkan ban.jir di kawasan Lembah Klang dan beberapa lagi negeri.  Turut dilapo.rkan ben.cana alam itu telah mera.gut berapa ny.wa di kawasan sekitar.

Sumber: Muraimy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *