“Kita Meraikan Peserta Finalis, Bukan Drama Siapa Sang Bara” – Shahrol .

Artis

Program realiti, Maharaja Lawak Mega (MLM) 2021 telah pun melabuhkan tirainya malam tadi menyaksikan kumpulan Tiro bergelar juara dan membawa pulang wang tunai RM500,000.

Selain itu, tekaan penonton mengenai siapakah juri misteri di sebalik topeng Sang Bara akhirnya terjawab apabila Sharnaaz Ahmad muncul di akhir-akhir rancangan.

Namun begitu, pelawak, Shahrol Shiro berpendapat pemilihan juri untuk program Maharaja Lawak Mega perlu dikaji semula pada musim yang akan datang.

Menurut Shahrol, tidak perlu ada ‘sang bara’ memandangkan pentas finale bertujuan untuk meraikan peserta bukan drama berkaitan siapa sebenarnya Sang Bara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shahrol Azizie Azmi (@shahrol_shiro)

Tambahnya pelawak-pelawak perlu diberi ruang seluasnya bukan hanya bersorak ketika bertanding sahaja. Selepas pertandingan kebanyakan pelawak-pelawak terus hilang tanpa berita.

Meninjau ke ruangan komen, orang ramai walaubagaimanapun memberi pendapat berbeza dengan Shahrol. Mereka sebagai penonton berkata, kewujudan Sang Bara musim ini sebenarnya ‘menyelamatkan’ program tersebut.

Jelas mereka, dengan adanya Sang Bara, para peserta mendapat idea untuk menjadikannya sebagai lawak jenaka pula. Bosanlah asyik ‘kenakan’ juri sahaja kan?

Kredit: Instagram Shahrol Shiro

Sumber:Oh Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *