“Semakin Mengɑrut”- Fizz Fairuz Gesɑ Pihak Terlibat Ubah Dɑsar Untuk Penggiat Seni

Artis

Aktor popular, Dato Fizz Fairuz menggesa pihak yang terlibat untuk memperkenalkan dasar baru untuk penggiat seni berkarya.

“Sekarang Semakin Meng4rut”-Fizz 

Menerusi sebuah hantaran di Instagram, Fizz menyifatkan dasar yang sedia ada semakin tidak rasional selain berlakunya penindasan.

“Dasar untuk anak-anak seni berkarya..Sebab dasar dan kandungan kepada penggiat seni sekarang semakin meng4rut..Semua nak dit1ndas. Still pakai dasar lama”- tulis Fizz

Persoal Mengapa Masih Ikut Dasar Lama

Dalam pada itu, Fizz  turut mempersoalkan industri kini masih menggunakan dasar yang sama dan lama meskipun sudah berada dalam tahun 2021.

“Hello..Kita dah 2021 lah, kenapa, kenapa perlu ikut dasar dan kandungan lama. Ubah lah..” tegasnya

Namun begitu, menurut suami kepada Datin Almy Nadia ini, dia akan dianggap tidak memahami perkembangan industri seni sekiranya tampil bersuara terhadap isu tersebut.

“Kang aku meny4lak ko kata tak paham industri..Meh aku ajar korang pasal industri. Buat keje menunggu memang lambat lah, cuba kejar keje tu..Baru cepat settle..P1kir sikit!!!”- katanya lagi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Murai MY

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *