“Dia Kn Korea Mna Bleh Dipksa Adt Kita” – Maryam Dis3r4ang Mak Cik Bwang Kluar Rmh Pkai Seluar & Tak Ikt Rmbut ,Ernie Zakri Dtg ‘Back Up’ .

Artis

Pasangan Youtuber terkenal, Ryzal Ibrahim dan Maryam Younarae dari DurianKimchi tidak asing lagi di platform media sosial. Pada 21 Oktober lalu, Ryzal dan Maryam berg3lar ibu bapa selepas dikurniakan cahaya mata perempuan yang diberi nama Rina.

Baru-baru ini, Ryzal memohon kepada segelintir individu agar tidak mem4ksa Maryam menerima budaya yang bukan miliknya. Tegasnya, Maryam hanya mengubah agama bukan mengubah budaya.

Tetapi nampak gayanya peringatan Ryzal tidak menjadi apabila Maryam ‘dis3rang’ makcik bawang gara-gara keluar bersiar di luar rumah sewaktu tempoh berpantang.

Menerusi akaun Facebook, Ryzal ada memuat naik foto bersama Maryam dengan pakaian riadah beserta kapsyen; ‘Hari ini target tak jauh, kita cuba dari Kuala Lumpur ke Pulau Langkawi.’

Foto tersebut telah mengundang makcik bawang untuk meninggalkan komen panjang lebar.

Hantaran itu telah dikongsikan semula di laman Twitter oleh seorang pengguna iaitu @yourmakhijau. Penyanyi dan pelakon Ernie Zakri dilihat turut sama ulas mengenai isu berpantang.

Kata isteri kepada penyanyi Syamel, Maryam tidak harus dipaksa mengikut budaya Melayu memandangkan dia berasal dari negara Korea. Bagi pelantun lagu Ku Bersuara, penjagaan diri terserah pada tuan badan untuk menjaganya, apa yang penting adalah mempunyai tubuh badan yang sihat.

Tapi.. dia kan Korean. Mana boleh dipaksa adat kita. Yang penting tubuh badan sihat, tahu la mereka jaga diri insha-Allah.

Sumber: Twitter @ErnieZakri ,OhBulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *