“Kios boleh buat, takkan anak tak boleh?” Rakan bergur4u dengan Nadiyah Shahab

Artis

Meskipun sibuk menguruskan perniagaan jenama Absolut Chocolat, pasangan pelakon Ben Ali dan Nadiyah Shahab tidak pernah lupa soal untuk menimang zuriat sejak berkahwin tiga tahun lalu.

Menerusi laporan Harian Metro, Nadiyah atau nama penuhnya Sharifah Nadiyah Syed Fuad Al Shahab berkata, mereka sentiasa berusaha bagi memiliki cahaya mata sebagai penyeri kehidupan rumah tangga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadiyah Shahab (@nadiyah.shahab)

Siapa yang tak mahu anak? Bayangkan dalam perniagaan kami usahakan pun, sudah ‘lahir’ kios fizikal pertama di Mid Valley.

“Mestilah kalau boleh dan diizinkan, kami nak anak juga. Malah ada teman berselor0h, kios fizikal boleh diadakan, takkan anak send1ri tidak boleh diusahakan.

“Jujur, ikutkan baik saya dan Ben memang nak anak. Kalau boleh sekarang pun memang nak jadikan ia kenyataan. Tapi kita hanya, merancang dan berusaha. Selebihnya, kuasa Tuhan,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadiyah Shahab (@nadiyah.shahab)

Malah, pelakon berusia 30 tahun itu turut menepis dakwaan kononnya tidak mahu hamil sebaliknya mengakui dia dan suami terlalu fokus pada bisnes.

“Tak ada istilah saya tak nak hamil. Semestinya kahwin itu sebagai isyarat untuk kita terus menambah zuriat dan keturunan. Cuma baik saya dan suami memang terlalu fokus bekerja. Masing masing mempunyai peranan penting dalam syarikat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nadiyah Shahab (@nadiyah.shahab)

Dalam hal berniaga ini, kami tidak boleh ambil mudah. Untuk mengukuhkan jenama bukan perkara yang dibuat dalam masa singkat. Apatah lagi dalam keadaan dunia diuji dengan pandemik cov1d-19,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! SK Press

Sumber: Harian Metro via rosemerah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *