“Sebenarnya dah lama kene..” Scha Elinnea D3dah Sesuatu Mengejutkan

Artis

Pelakon Scha Elinnea mendedahkan dia perlu membuat janji temu dengan pakar psikiatri setiap minggu dan telah menjadi rutin buat dirinya. Pengakuan tersebut telah dibuatnya melalui InstaStory yang turut mengejutkan peminat.

Scha atau nama sebenar, Nur Azleen Natasha Mohamed Mubeen akui dia meng4lami ganggu4n m3ntal kronik yang mem4ksanya mendapatkan bantu4n pak4r sakit jiw4.

Scha Eliannea

Pelakon drama SiTiktok itu mengesahkan masalah dialami berpunc4 kemurung4n t3ruk sejak Jun lalu. Scha turut berkata dia akan memastikan janji temu dengan doktor setiap minggu dipenuhi.

Selama ini, keadaan dianggap terkaw4l. Hanya kebelakangan ini menjadi agak t3ruk… Hendak tidur pun sukar.

Scha, 22, menjelaskan bahawa dia sudah lama berdepan situasi ini. Mungkin ditambah dengan situasi semasa pand3mik COV1D-19 membuatkan dirinya banyak berfikir bukan-bukan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scha Elinnea (@schaelinnea)

Sebagai langkah berjaga-jaga, teman baiknya datang menemani di rumah kerana  jika dia duduk sendirian, per4saan itu akan menjadi-jadi sehingga boleh men4ngis sendirian.

Selama ini, saya tinggal sendirian. Dengan situasi sekarang, saya perlu ditemani kawan. Saya juga kena makan ub4t yang disar4nkan doktor setiap hari.

Gadis kelahiran Kelantan itu mengaku mengambil ub4t penen4ng jika ada komitmen kerja termasuk penggambaran drama. Scha turut cuba untuk tampil kuat, walaupun hakikatnya berper4ng dengan s4kit dal4man itu.

Sumber:Beautiflnara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *