“Boss muda syarikt, str0k ak!bat letih bekerja”- Tpi Luahan Isterinya Bt Rmai Kagum-‘setia ajr suami mengeja semula.

Artis Semasa

R3MUK – hanya itu perkataan yang sesuai bagi menggambarkan hati dan perasaan Syazwani Adnan, 27, apabila doktor mengesahkan suaminya yang baru berusia 28 tahun mengalami pendar4han otak serta disahkan s7rok.

“Terus terbay4ng wajah anak-anak kami yang masih kecil, saya rasa kos.ong sangat h1dup,” ceritanya kepada mStar.

Mengimbau kembali ins1den pah1t yang berlaku pad 3 Ogos itu, Syazwani berkata, dia menerima panggilan telefon dari pejabat yang memaklumkan bahawa suaminya, Shahrul Liza j4tuh di bilik air.

“Saya sangat-sangat terk3jut. Masa dia kena st7ok tu saya tak ada di tempat kejadi4n, dia j4tuh di tand4s pejabat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Bila saya dapat panggilan dari ofis saya ingat dia hanya p3ngsan biasa sebab sebelum kejadian dia masih aktif, boleh pergi meeting, breakfast, borak gelak-gelak dengan staf.

“Tiba-tiba je j4tuh di tand4s tanpa ada apa-apa s1mptom,” katanya sambil menambah suaminya itu bekerja di syarikat sendiri.

Shahrul rebah secara tiba-tiba di bilik air di pejabatnya.

Menurut Syazwani, pihak hospital memaklumkan bahawa suaminya terkena serangan st7ok akib4t pendarahan dalam kepala.

Kesan daripada kejadi4n itu, Shahrul kini lumpuh di bahagian kaki kanan dan suk4r bercakap.

 

Waktu dia di hospital, air mata saya setitis pun tak jatuh depan dia sebab nak dia ku4t, bila dia tengok saya ku4t, jadi kita sama-sama berju4ng demi keluarga.

SYAZWANI ADNAN

 

Bercerita lanjut, Syazwani berkata dia dimaklumkan bahawa s3rangan itu mungkin berpunca akib4t tidak cuku.p tidur, selain tidak mendapat rehat yang s3cukupnya.

“Dia tak cukup rehat sebab kerja dan main g4me terlalu lama.

“Dia usahakan syarikat pembinaan jadi memang banyak guna komputer, lepas tu hobi dia pula main game, guna komputer juga.

“Kadang-kadang hari cuti dia main game sampai pukul 7-8 pagi,” kongsinya.

Walaupun sedih, Syazwani tetap kuat demi keluarga kecil mereka.

“Alhamdullilah, hari demi hari saya cuba bangun semula, saya cuma minta dan berdoa supaya dia balik semula di sisi saya.

“Waktu dia di hospital, air mata saya setitis pun tak jatuh depan dia sebab nak dia ku4t, bila dia tengok saya ku4t, jadi kita sama-sama berjuang demi keluarga,” katanya.

Syazwani kekal kuat di hadapan suaminya supaya lelaki itu juga tidak berputus asa untuk kembali sihat demi keluarga mereka.

Pasangan yang berkahwin pada tahun 2016 ini mempunyai dua cahaya mata lelaki.

Menurut Syazwani, suaminya itu kini masih belum boleh bertutur dan dia terp4ksa menaip menggunakan tangan kiri yang masih boleh bergerak untuk berkomunikasi.

“Bila dia balik dari hospital saya layan dia seperti biasa supaya dia tak rasa dirinya ada kekurangan, hari-hari saya bergurau dengan dia untuk kembalikan semula senyumannya.

“Masa mula-mula dia langsung tak boleh senyum, suara langsung tak keluar dan dia juga tak boleh mengeja, hari-hari saya ajar semula, sekarang day by day dia dah boleh mengeja semula untuk beritahu sesuatu,” katanya.

Pasangan ini mempunyai dua anak lelaki.

Menurut Syazwani, dia tidak pernah berasa malu dengan keadaan suaminya, malah dia bersyukur pasangannya itu masih ada di sisinya.

“Suatu malam sebelum tidur suami saya ada tanya, malu tak dapat husband macam ni?

“Tak ada maknanya saya nak rasa malu, saya rasa bersyukur masih lagi boleh bawa suami ke mana sahaja dan dia sentiasa ada di sisi saya.

“Saya dapat pimpin tangan dengan suami dan dapat suapkan dia makan,” katanya.

Syazwani bersyukur suaminya masih ada di sisinya dan keluarga.

Berkongsi pesanan buat wanita yang senasib dengannya, Syazwani berkata, kaum hawa perlu sentiasa kuat dan tabah menghadapi segala ujian yang mendatang serta menghargai masa yang ada bersama pasangan masing-masing.

“Kami tinggal sekeluarga, tidak ada orang lain, ahli keluarga terdekat, adik beradik ada datang melawat untuk beri kata-kata semangat pada kami.

“Selain kata-kata semangat dari keluarga dan rakan-rakan, apa yang menguatkan saya setiap hari adalah saya percaya Allah tak akan uji di luar kemampuan kita, jadi saya yakin saya mampu harungi duga4n ini.

“Saya harap ramai wanita di luar sana akan sentiasa ku4t dan tab4h dengan segala ujian dan saling menghargai pasangan masing masing.

“Saya yakin ramai lagi wanita lebih hebat daripada saya,” katanya.

Menurut Syazwani, dia kini sedang dalam persiapan untuk melancarkan produk vitamin C yang mereka usahakan bersama.

“Saya tak bekerja saya cuma buat produk online sahaja, sekarang masih dalam proses, hujung bulan ni baru launch.

“Asalnya saya rancang nak buat bersama suami, tapi tak sangka suami akan jadi macam ni jadi saya tunggu suami stabil dan keadaan saya pun terkawal, baru saya lancarkan produk tu,” katanya.

Sumber: mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *