“Bdan dh bgi warn!ng..” Erni Zakri Luah Ssuatu Sbagai Ibu Ham!l- ‘Mesti baby sed!h ibu tk rest’

Artis

AKIB4T terlalu sibuk menyelesaikan tuntutan kerja, penyanyi Ernie Zakri mengakui dia kadangkala terlupa dirinya kini sedang ham1l.

Menurut Ernie, 29, kesibukan itu menyebabkan dia tidak mendapat rehat yang cukup hingga menjejaskan kesihatan dan k4ndung4nnya.

“Alhamdulillah k4ndungan pun dah cecah usia lima bulan, alahan dah tak ada cuma bila terlamp4u penat, body pun bagi w4rning suruh berehat.

“Sudah dua hari berehat di rumah, rasa lega dan makin pulih… mungkin sebab kepenatan bekerja. Sebelum meng4ndung saya sangat aktif, rasa badan kita masih macam dulu sehari boleh buat dua tiga kerja, duduk dekat set berbelas jam pun tak apa.

“Saya dah macam terlupa yang saya tengah meng4ndung dan masih in denial rasa boleh aktif macam dulu… jadi selepas ini saya kena ber1ngatlah,” katanya kepada mStar.

ernie 2

Ernie dan Syamel teruja timang an4k pertama.

Terdahulu, menerusi Instastory penyanyi lagu Gundah ini memberitahu keadaan kesihatannya kur4ng baik kerana tidak mendapat rehat secukupnya.

“Tew4s lagi! Baru pulang Kuala Lumpur dari Pulau Pinang, esoknya pergi kerja. Rasanya saya patut dengar badan saya, mesti b4by pun sedih ibu tak rest semalam.

“Bangun pagi sus4h bernaf4s, sak1t rahang sampai kepala, munt4h tak berhenti sampai kena batal satu program hari ini. Maaf kepada pengurus dan pihak produksi.

Walaupun kerja banyak tapi Syamel sentiasa ingatkan supaya tak terlalu aktif macam dulu!

ERNIE ZAKRI

PENYANYI

“Kena perlahan-lahan menerima saya bukan Ernie sebelum meng4ndung. Saya kena betul-betul sel3ktif dalam memilih kerja lepas ni… kena jaga an4k cinta s4yang dalam perut ni,” tulisnya di Instastory pada Selasa.

Dalam pada itu, Ernie memberitahu dia sudah membuat pemeriksaan dan mendapatkan nasihat doktor mengenai keadaan kesihatannya.

Justeru itu, dia akan lebih berpada-pada bekerja dan akan mengutamakan kesihatan b4yi dalam k4ndungan.

ernie ig

Ernie kurang sihat beberapa hari lalu kerana tidak mendapat rehat yang cukup.

“Lepas dapat nasihat doktor minta saya kurangkan kerja, jadi saya kena tapis kembali kerja-kerja yang ada… yang mana mampu buat saya buat.

“Kalau nak cerita fas4l kerja dan duit, bila-bila pun boleh cari tapi tentang kesihatan diri dan an4k ini saya kena utamakan.

“Apa-apa pun saya berdoa agar semuanya dipermudahkan dan men3mpuh fas4 indah ini dalam keadaan baik-baik sahaja,” ujarnya.

Bagi memastikan kejadian sama tidak berulang lagi, Ernie berkata, suaminya akan memantau jadual kerja supaya tidak menggangu kesihatannya dan b4yi dalam k4ndungan.

ernie 3

Pasangan ini berkahwin pada Mac lalu.

“Ini pengalaman pertama kami, sebagai suami semestinya Syamel pun r1sau. Selepas dapat nasihat doktor jadi kami pun dah tahu apa perlu dilakukan selepas ini.

“Walaupun kerja banyak tapi Syamel sentiasa ingatkan supaya tak terlalu aktif macam dulu… dia tak ada masalah untuk saya terus bekerja cuma kesihatan kena jaga lebih sedikit.

“Sekarang ini dia pantau jadual kerja saya. Kebanyakan tuntutan kerja memb4b1tkan kami berdua, perlu buat bersama-sama, jadi sekarang ini perlu ada kerjasama antara kami,” katanya.

Ernie dan Syamel, 28, mendirikan rumah tangga pada 26 Mac lalu di Masjid Puncak Alam, Selangor.

Sumber:mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *