[VIDEO] Gerɑm Tengok Orang Buɑng Sampɑh, Wanita Kutip & Beri Semula Kepada Pemandu

Uncategorized

ak dinafikan, masih ramai dalam masyarakat kita mempunyai tahap kesedaran yang rendah apabila mereka secara sesuka hati membuang sampah merata-rata tempat termasuklah di atas jalan raya.

Buang sampah dari tingkap

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang wanita dikenali sebagai Siti Sitieliza di TikTok, kelihatan wanita berkenaan menghampiri kereta seorang pemandu yang sesuka hati membuang sampah dari tingkap ketika menunggu lampu isyarat.

Geram dengan tindakan individu berkenaan, wanita tersebut bertindak mengutip sampah yang dibuang lalu memberikan semula kepada pemandu terbabit. Lebih mengejutkan lagi, rupa-rupanya pemandu berkenaan sudah dua kali melakukan perkara yang sama.

Jenis bebal! Kereta besar tapi otak kecil! Padan muka hang! Tu sampah kedua hang buang tau tak?

Pertama kali sebelum hang buang tu aku tengok je. Ingat tak buang dah. Eh hang buang satu lagi rilek je.

Ujarnya lagi, pemandu berkenaan dikatakan terkejut apabila dia memberi semula sampah tersebut. Video berdurasi 38 saat itu meraih lebih satu juta tontonan dan mendapat lebih 88 ribu tanda suka.

2 kali buang sampah ketika tunggu lampu isyarat

Sumber : sitisitieliza

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : obulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *