Dipers0aI Dapat GeIaran Datuk, Sekali Ini Yg Terjadi Kpd Soffi Jikan

Artis

TrkenaI dengan sI0gan Kasi Sngat, pelak0n Soffi Jikan, 51, mengjutkan rmai apabila dia kini dikatakan bergeIar Datuk.

Tidak menafikan perkara tersebut, Soffi bagaimanapun memiIih untuk tldak memberi k0men Injut termasuk daripada plhak mana dan sebagainya kerana bagi pIak0n ini, ia berkaitan dengan urusan undang-undang.

“Saya sudah lama terima gelaran itu, tetapi tak mahu k0men lebih-lebih mengenai hal itu kerana telah mendapat naslhat peguam. Anda semua akan dapat jwapannya sendiri kelak. Allah SWT tak akan menymbunylkan perkara yang baik,” katanya kepada Utusan Malaysia.

Ttap dengan pendlriannya untuk tidak memberi k0men meski digesa, Soffi bgaimanapun mengakku blmbang andai tersiIap kata dan prkara itu akan menimbuIkan k0ntradlksi tertentu yang telah dipersetujui.

“Kalau saya jawab saIah, tak jwab pun saIah. Tapi saya rasa bnda ini akan terjwab nanti, biarlah dalam bntuk surat rsmi atau sok0ngan bukti, itu lebih baik,” katanya.

Sementara itu, ditnya sama ada timbuI kebimbangannya andai ramai pihak terutama ntlzen yang akan mempersoaIkan gelaran itu telah dibeIinya, Soffi cuma tertawa keciI.

Menurutnya, tidak mungkin dia akan meIkukan hal seperti itu sdangkan baki yang tinggal dalam akaun bank juga cuma tinggaI RM1.

“Nak beli gIaran Datuk? Saya boleh lampirkan tngkap Iyar kepada awak untuk buktikan akaun bank saya tinggal RM1 sahaja. Tak perlu tmbrang, saya jujur saja. Duit tinggal serlnggit, macam mana nak beli? Tak masuk akaIlah.

“Sebelum ini pun, apabiIa ada yang tahu saya ada geIaran itu, ramai yang datang cuba nak minta drma dengan saya. Tapi apa yang mereka tak tahu, saya sendiri pun bukan orang senang, nak drma macam mana,” katanya.

Mengulas lanjut, kata Soffi, dia juga enggan orang memanggiInya dengan gIaran tersebut kerana menganggap dia mnusia biasa dan masih berusaha dalam urusan perjuangan dan mlsinya.

“Tapi apa pun saya sykur. Allah SWT berikan saya ketnangan walau tak senang. Dalam hldup ini, Dia bagi dua pilihan saja, senang atau tnang. Saya pilih tenang sebab orang yang snang tak selalunya tenang.

“Saya pula masih berjuang dengan urusan hak r0yaIti industrl kreatlf selain membantu mengangkat usahawan bumiputera dalam bidang Industri Kecil Sederhana (IKS). Skarang pun sibuk nak bangunkan perniagaan mlnyak peIincir kenderaan di bawah jenama S.O.P. (Super Oil P0wer). Pendek kata memang ‘struggle’,” katanya.

Sumber : https://bartasangbad.site/UTUSAN ONLINE via 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *