“Maaf Ya, Aku Pilih ‘Hujan Emas'” – Lana Nodin Tayang Kehidupan ‘Bebas’ Tanpa Diskr!minasi Di USA

Artis

Pelakon Lana Nodin terus berkongsi rutin sehariannya di bumi Amerika Syarikat selepas selamat pulang ke sana minggu lalu.

Selain dapat merasa ‘dine-in’ tanpa perlu mengimbas suhu badan, Lana juga berpeluang membawa anak-anaknya mandi-manda di tempat awam.

Terbaharu, Lana menegaskan dia memilih ‘hujan emas’ sepertimana pepatah Melayu ‘hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri’.

“Orang kata hujan emas negeri orang hujan batu negeri sendiri, tapi maaf ya quote korang bagi ni…buat masa sekarang ni, aku pilih hujan emas sebab dah lama tak dapat shopping macam ni…

“Tak ada diskr1minasi dan freedom of choice tu yang penting!” tulis Lana dan hantaran video berserta tanda pagar #nodiscrim1nation #stopdiscrim1nation #mybodymychoice #noscan #freedomofchoice #malaysiaboleh #wakeupmalaysian.


Tambah Lana, ketika berada di Tampa Premium Outlets, orang ramai diberikan kebebasan sama ada untuk memakai pelitup muka mahupun tidak.

Perkongsian Lana itu turut mendapat perhatian warganet yang meluahkan keresahan masing-masing di ruang komen.

“Kat sini bukan hujan je mulut p3tir netizen pun menjadi-jadi. S4kit hati betul dengan orang tak v4ksin.

“Saya suka you bagitahu semua orang macam mana keadaan di sana. Sebab kat Malaysia semuanya ditutup, sed1h tengok berg4duh hari-hari.

“Dekat sini budak kecil semua tak boleh keluar. Kasiha mereka terperuk dalam rumah.

“Tadi nak masuk kedai beli baju tak lepas. Atas bawah sales person tu tengok saya. Oklah tak apa ja, saya follow je. Tak bagi masuk tak apa,” tulis beberapa komen netizen.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *