“Mama bila bercinta, Dia mcam cinta But@..” Cik B Dedah Prangai Vida & Iqbal Slalu Gduh.

Semasa

Sebelum ini, usahawan kosmetik terkenal Datuk Seri Vida telah mend.edahkan bakal mendirikan rumah tangga bersama bekas pembantu peribadinya iaitu Iqbal Zulkefli. Pend.edahan tersebut telah menimbulkan pelbagai reaksi dalam kalangan netizen.

Vida juga mengakui tidak ‘ber.ani’ memberitahu anak perempuannya iaitu Cik B mengenai perkara tersebut.

Cik B tak setuju Vida kahwin

Menerusi temubual bersama Melodi, Cik B men..gakui tidak bersetuju dengan keputusan Vida untuk mendirikan rumah tangga selain niatnya yang ingin memiliki anak lagi. Jelas Cik B, jarak usia antara ibunya dengan Iqbal sangat jauh berbeza menjadikan salah satu faktor dia tidak merestui perkahwinan tersebut.

Saya deep down saya sangat kurang setuju. Ye lah, mama umurnya pun dah tua, abang Iqbal baru umur 25. Macam mana abang Iqbal ni umur 25 ni suka orang tua. Mesti ada sebab tau. Macam saya memang sangat tak setuju mama dia nak anak lagi. Cukup lah saya dengan Kacak sahaja. Mama ni bila dia bercinta, dia macam cinta buta.

Ya betul disebabkan faktor usia saya tidak merestui. Dan kalau mama dijodohkan dengan orang yang tua, sepadan umur, tak kisah what gonna be happen sebab mama tak suka orang tua. Mama memang suka orang muda juga.

De.dah selalu ga.duh dengan Iqbal

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MELODI TV3 Official (@meloditv3)

Tidak terhenti di situ, Cik B turut mende.dahkan bahawa dia dan Iqbal tidak mempunyai hubungan yang baik malah mereka seringkali ber.ga.duh.

Saya dengan abang Iqbal ni memang tak ngam. Saya selalu ga.duh dengan dia. Ga.duh tu bukan ga.duh biasa biasa. Saya ga.duh dengan dia memang luar biasa. Hubungan kami memang sangat reng.gang. Saya tak nak komen banyak, sebab banyak saya nak cakap tapi saya biarlah pada diri saya sendiri.

Menurut Cik B, pada awalnya dia menyangka kontroversi perkahwinan Vida dan Iqbal hanyalah mar.keting semata-mata namun lama kelamaan isu itu dilihat semakin serius. Namun, sekiranya benar mereka berjodoh, Cik B berharap agar ibunya akan mengecapi kebahagiaan.

Sebenarnya saya ingatkan marketing tapi nampak macam betul betul pulak. Ya Allah tak.utnya tapi harap-harapnya memang marketing lah. Saya pun macam tak nak lah ada ayah baru. Saya pun dah cukup dah ada 5 ayah.

Kalau jodoh mama dengan abang Iqbal saya harapkan mama happy, ikutlah mama nak buat apa. Saya memang taknak mama kahwin dengan abang Iqbal.

Dalam kesempatan itu, Cik B sempat memberi pesanan kepada Vida supaya dapat berfikir dan menilai niat seseorang yang ingin mendekati dirinya adakah orang tersebut benar-benar mencintainya atau sebaliknya.

Sumber: Melodi  via ohbulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *