Ada Yg Masih Berlagak Dan Degiil, Ini Pula Komen Padu Nana

Artis

Penyanyi dan pelakon Siti Nordiana, 37, menyarankan kepada penggiat-penggiat seni yang ingin bekerja semula untuk menerima svntikan v4ksin.

Hal ini bersesuaian dengan kelonggaran yang diberi oleh kerajaan kepada industri kreatif untuk kembali aktif menjalankan aktiviti dengan prosedur standard operasi (SOP) yang ketat.

“Sebenarnya kita usaha untuk melindungi diri kita. Kalau boleh, ambil v4ksin untuk keselamatan diri dan juga orang di sekeliling.

“Senang cerita beginilah. Kita fikir yang usaha kita untuk menerima svntikan v4ksin ini sebenarnya demi keselamatan diri sendiri dan juga negara,” ujarnya kepada Gempak.

Bakal menyambung kembali aktiviti penggambaran bagi drama Sayap Bagimu bersama pelakon dan penyanyi Alif Satar, wanita yang akrab disapa Nana itu sentiasa mengambil langkah berjaga-jaga bagi mengekang penul4r v1rus C0VlD-l9.

“Saya sudah bersedia untuk melakukan ujian calit4n sebelum memulakan aktiviti penggambaran. Saya juga akan patuhi SOP yang ditetapkan kerana bimbang memikirkan keadaan anak remaja saya, Muhammad Rayyan Nakhaie,13, yang masih belum menerima v4ksin.

“Sebelum ini pun saya tetap melakukan ujian sendiri menerusi kit ujian kendiri C0VlD-19 yang dibeli sendiri,” katanya lagi.

Dalam perkembangan lain, Nana juga bakal kembali ke studio rakaman untuk merakamkan single baharu.

Istimewanya, single tersebut bakal menampilkan rapper muda yang sedang meningkat naik, Bunga.

“Selain menyambung semula penggambaran drama dan program televisyen, saya juga akan kembali sibuk untuk merakam single baharu bersama Bunga.

“Untuk single kali ini, persembahan muziknya sedikit berbeza. Saya berharap agar peminat menyukainya,” tutup Nana

KUALA LUMPUR: Mahk4mah Sesyen di sini mengarahkan lima defendan termasuk dua penyanyi dalam tuntutan sam4n RM2.5 juta yang dikemukakan oleh rakan seangkatannya, Siti Nordiana Alias agar memfailkan kehadiran dan pernyataan pembelaan sebelum 17 Ogos ini.

Mereka ialah Lan Solo atau nama sebenarnya Mohd. Razlan Mohamed Yusof, 36, isterinya Nur Sheila Hassim, 36, Zuraidah Badron, 35, atau lebih dikenali sebagai Syura, Pegawai Perhubungan Awam syarikat rakaman FMC Music, Sam Musyadzafar Samin, 43, dan jurusolek artis bebas Razidah Ahmad Senusi, 42.

Sementara itu, Siti Nordiana selaku plaintif turut diarah memfailkan afidavit penyampaian sebagai bvkti serahan writ sam4n dan pernyataan tuntutannya.

Hakim Zulqarnain Hassan kemudian menetapkan 23 Ogos ini untuk pengurusan kes.

Perkembangan tersebut dimaklumkan oleh peguam Abang Azlan Abang Ariffin yang mewakili Siti Nordiana semalam selepas sesi pengurusan kes yang dijalankan secara dalam talian Isnin lalu.

Pertelingkahan di antara Siti Nordiana dan lima defendan gagal menemukan titik penyudah apabila penyanyi itu memfailkan sam4n bagi menuntut ganti rugi RM2.5 juta atas dakwaan memfitn4hnya secara langsung dalam laman Instagram.

Siti Nordiana, 37, selaku plaintif memfailkan sam4n itu menerusi Tetuan Abang Azlan & Associates pada 30 Julai lalu dengan menamakan lima pihak sebagai defendan-defendan.

Dalam saman tersebut, Siti Nordiana telah menuntut penerbitan permohonan maaf menerusi siaran akhbar, Instagram dan Facebook live serta RM500,000 daripada setiap defendan.

Menurut writ sam4n yang dihantar secara emel, beberapa perkara telah dinyatakan iaitu permohonan maaf secara terbuka dalam media sosial dan terbitan akhbar serta tuntutan ganti rugi RM500,000 daripada setiap defendan yang secara keseluruhannya berjumlah RM2.5 juta.

Selain itu, terdapat juga tiga lagi tuntutan iaitu ganti rugi tervk, ganti rugi teladan dan ganti rugi khas yang akan dinilai serta ditentukan oleh pihak mahk4mah.

Sumber: https://bartasangbad.site/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *