Isteri Selamat Lahirkan Anak. Aman Graseka Dedɑh Siapa Yg Tanggung Kos BersɑIin

Artis

Pand3mik Cov1d-19 cukup terk3san, pelakon senior Aman Graseka, 53, juga turut terpalit dengan situasi yang melanda negara dan dunia ini.

Malah dia dan isteri Nurul Amrina Zamri, 32 yang kini menetap di Padang Geh, Kuala Ketil, Kedah akui sudah dua tahun hilang punca pendapatan akibat penular4n pand3mik Cov1d-19 sekaligus mengehadkan peluangnya untuk berlakon.

Terdahulu Aman Graseka Perlukan Wang Untuk Isterinya Bers4lin

Seperti mana yang dipetik menerusi Harian Metro, Aman meminta penerbit dan pengarah filem berjudul 1875 menjelaskan bayaran sebanyak RM25,000 yang tertunggak sejak empat tahun lalu. Pelakon itu memerlukan wang tersebut kerana isterinya akan melahirkan anak kedua mereka, bulan depan.

Aman dan Nurul Amrina sudah dikurniaakn seorang anak lelaki, Aishymir Mateen yang kini berusia dua tahun.

“Isteri nak bersalin. Situasi Cov1d-19 yang tiada kesudahan dan tiada kerja. Ia memang buat saya pening kepala. Mana lagi ikhtiar saya untuk cari duit?” ungkapnya.

Malah dia juga ada meminta bantuan daripada rakan-rakannya, tetapi dalam keadaan sekarang mereka juga berdepan kesusahan. Malah menerut Aman dia juga turut meminta bantuan daripada Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), tetapi belum ada sebarang respons.

Isteri Aman Graseka Selamat Lahirkan Bayi LeIaki. Kos BersaIin Ditanggung Oleh Seorang Pelakon Wanita

PeIakon Aman Graseka, 53, dikurniakan anak lelaki selepas isterinya, Nurul Amrina Zamri selamat meIahirkan bayi mereka di pusat perubatan di Sungai Petani, Kedah, petang semalam.

Menurut Aman, anak keduanya itu selamat dilahirkan secara normal pada jam 3.54 petang dengan berat 3.1 kilogram.

” Syukur semuanya selamat. Isteri masuk hspital kira-kira jam 1 pagi, namun tanda-tanda kelahiran belum kelihatan.

” Doktor suruh tunggu dan akhirnya jam 3.54 petang barulah bayi kami keluar untuk melihat dunia. Alhamdulilah ibu dan bayi sihat,” katanya.

Kos bersalin isteri ditanggung seorang pelakon wanita

Sementara itu, Aman berkata, kos bersalin isterinya di pusat perubatan tersebut telah ditanggung seorang pelakon wanita yang juga rakannya.

” Dia seorang pelakon wanita yang hebat dan rakan yang baik hati,” katanya kepada HarianMetro.

Aman dan Nurul Amrina, 32, turut mempunyai seorang anak lelaki, Aishymir Mateen yang kini berusia dua tahun.

Sebelum ini, Harian Metro pernah melaporkan Aman yang melakonkan watak Datuk Maharaja Lela dalam filem 1875 meminta penerbit dan pengarah filem terbabit menjelaskan baki bayaran sebanyak RM25,000 yang tertunggak sejak empat tahun lalu.

Aman yang kini menetap di kampung halaman isterinya di Padang Geh, Kuala Ketil, Kedah sudah dua tahun hilang punca pendapatan akibat penular4n pnd3mik COV1D-I9 yang mengehadkan peluangnya untuk berlakon.

Dia ketika itu buntu untuk mendapatkan wang apabila isterinya dijangka melahirkan anak kedua mereka pada awal Julai.

Dia ada meminta bantuan daripada rakan-rakannya, tetapi mereka tidak dapat membantu kerana mereka juga berdepan kesusahan.

Dia juga ada meminta bantuan daripada Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) tetapi tiada bantuan dihulurkan.

Aman akhirnya menerima sumbangan sebanyak RM500 dari Yayasan Kebajikan Artis Tanahair (YKAT) serta daripada rakan-rakan artis yang bersimpati.

” Mana lagi ikhtiar saya nak cari duit”

Itu luahan Aman pada Julai lalu yang meminta penerbit dan pengarah filem berjudul 1875 menjelaskan bayaran sebanyak RM25,OOO yang tertunggak sejak empat tahun lalu.

” Isteri nak bersalin. Situasi COVlD-l9 yang tiada kesudahan dan tiada kerja. Ia memang buat saya pening kepala. Mana lagi ikhtiar saya untuk cari duit?” luahnya.

Aman atau nama sebenarnya Aman Shah Baharom Shah berkata, filem itu diterbitkan menggunakan dana Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas).

Difahamkan, filem yang menjalani penggambaran empat tahun lalu itu masih belum ditayangkan.

” Pada peringkat awal, kami menandatangani kontrak menggunakan nama syarikat lain. Namun, selepas seminggu penggambaran, pengarah ini tukar nama syarikat kepada nama lain.

” Jadi, dia kata tak nak bayar satu sen pun kerana kami tandatangan dengan syarikat lain.

” Malah ketika penggambaran di sebuah resort di Sungai Itik, Gopeng, Perak saya terpaksa menggunakan wang sendiri untuk membayar sewa di lokasi,” katanya.

Menurutnya, isterinya yang ketika itu menemaninya turut ditawarkan berlakon, namun turut tidak menerima sebarang bayaran.

” Isteri sepatutnya menerima bayaran RM3,OOO. Saya sering menghubungi penerbit itu tapi dia hanya berikan janji palsu. Katanya apabila ada duit dia pasti akan bayar.

” Akhirnya saya hilang sabar dan mempersoalkan janjinya. Dia kemudian bertindak menyekat sebarang panggilan dan mesej saya. Saya amat kecewa dengan sikapnya dan tak mahu perkara ini berlaku lagi kepada pelakon lain selepas ini,” katanya.

Aman berkata, dia ada meminta bantuan daripada rakan-rakannya, tetapi dalam keadaan sekarang mereka juga berdepan kesusahan.

Dia juga ada meminta bantuan daripada Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), tetapi belum ada sebarang jawapan.

Pada tahun 2018, Aman telah bernikah dengan pelakon Nurul Amrina setelah 10 tahun menduda.

Pasangan ini telah diijabkabulkan dalam majlis ringkas di Masjid Al-Huda, Kampung Padang Geh, Kuala Ketil, Kedah dan dikurniakan seorang anak lelaki, Aishymir Mateen yang kini berusia dua tahun.

Pasangan ini berkenalan ketika menjalani penggambaran drama bersiri, Papa Nak Menantu terbitan Zeel Production di Perlis, tahun 2017 dan mempunyai perbezaan usia 22 tahun.

Sumber:hmetr0

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: https://aud1r8.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *