“0ksigen turun mend@dak..” Ampunkan Dosa Saya, Luahan Aishah Buat Ramai Seb@k..

Artis

KUALA LUMPUR: Kekuatan mental penyanyi Aishah yang disah.kan po.sitif CO.VID-19, Ahad lalu, ter.ganggu apabila paras ok.sigen turun men.dadak, pagi tadi dan melihat seorang pe.sakit di hadapan katil, dibawa ke unit rawatan rapi (IC.U) untuk ditidurkan.

Meluahkan kebimbangan menerusi entri Instagram (IG), Aishah atau nama penuh, Wan Aishah Wan Ariffin, 56, yang di.rawat di Hos.pital Ampang, Selangor, berharap dirinya tidak menerima nasib seperti itu.

“Ya Allah, men.tal tak kuat hari ini apabila pe.sakit di hadapan saya dibawa naik untuk ditidurkan.

“Pagi tadi pa.ras ok.sigen saya pada kadar 98 peratus dan mereka (kakitangan hos.pital) cuba hendak buka.

“Apabila pergi ke tan.das dan balik semula ke katil, paras oksigen turun mendadak 88 peratus. Selepas guna semula alat bantuan pernafasan, barulah pa.ras ok.sigen meningkat 95 peratus.

Aishah men.gaku fikiran ter.ganggu apabila paras bacaan ok.sigen turun men.dadak selepas membuka tiub pernafasan untuk ke bilik air dan melihat pe.sakit di hadapannya dibawa ke IC.U untuk ditidurkan. Foto IG Aishah

“Teman-teman, tolong doakan saya supaya tidak men.jalani prosedur seperti itu (intubasi),” luahnya.

Melalui perkongsian itu, penyanyi yang popular dengan lagu Kemaafan Den.dam Yang Terindah ini mengaku tidak bersedia berdepan situasi membabitkan antara hidup dengan ma.ti seperti itu.

“Saya ta.kut… Saya masih ada banyak tanggungjawab kepada keluarga, anak-anak dan hal lain yang masih belum diselesaikan.

“Sangat mengharapkan doa kawan-kawan supaya saya tidak melalui prosedur itu.

“Ampunkan dosa-dosa saya sekiranya pernah ter.kasar bahasa dan sebagainya,” pinta Aishah.

Aishah disah.kan po.sitif CO.VID-19 Ahad lalu selepas melakukan ujian RTK di sebuah pusat perubatan swasta berikutan menunjukkan gejala de.mam pa.nas dan sem.put. Foto IG Aishah

Luahan penyanyi bervokal mantap itu mengun.dang rasa sa.yu dalam kalangan pengikut dan peminat termasuk rakan selebriti seperti Datuk Nora Ariffin, Sharifah Shahirah, Nourul Depp, Zur Eda dan Ahmad Fedtri Yahya.

Rata-rata mereka memberi kata-kata semangat dan mendoakan semoga Aishah terus diberi kekuatan berdepan ujian itu dan segera sembuh.

Aishah disah.kan po.sitif CO.VID-19 Ahad lalu selepas melakukan prosedur Kit Ujian Pantas (RTK) di sebuah pusat perubatan swasta berikutan menunjukkan gejala de.mam pa.nas dan sem.put.

Aishah kemudian dikejarkan ke Hos.pital Ampang menggunakan ambulans disebabkan paras oksigen yang tidak stabil selain status sebagai penghidap asma.

Kelmarin, penyanyi bervokal mantap itu menunjukkan perkembangan po.sitif selepas diberi bantuan ok.sigen dan antibiotik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm)

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber:bharian via IG Wan Aishah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *