Ayda Jebat Dikecɑm Pilih Bersalin Secara Pembedɑhan

Artis

Bakal melahirkan cahaya mata pertama tidak lama lagi, pelakon dan penyanyi Ayda Jebat membuat keputusan untuk bersalin secara penb3dahan Caes4rean.

Tetap dengan keputusannya, Ayda turut mempersoalkan mengapa ramai mengec4m tindakannya untuk melahirkan secara penbed4han berbanding secara normal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)


“Saya baca ramai yang DM dan komen dekat few page, yang kata ‘Czer? Tak real la jadi ibu’ ‘Macam mana nak jadi ibu kalau kau beranak pun oper4te’ ‘Kalau oper4te confirm tak keluar susu, tak breastfeed kes1an anak dia’ ‘Ikut tingkap ke? Malvnya’ dan banyak lagi. Saya taknak comment about that. I’m here to spread positivity,” tulisnya.

Ayda turut menyarankan kepada bakal ibu supaya tidak perlu takut atau malu diperlekehkan disebabkan melahirkan anak secara pemb3dahan kerana tujuannya tetap sama untuk selamatkan ibu dan anak.

“Normal atau cz3r, tujuannya sama, nak anak dan ibu selamat dan sihat. Doa yang baik-baik, stop negativity! Kita perlu sokongan, bukan cemvhan.

“Keluar kat mana pun, breastfeed ke tak, takde stretch marks ke tak, perut masa mengandung kecik atau besar ke tak, please remember…anda tetap seorang ibu,” tulisnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: ROTIKAYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *