“Rakan baik s0nglap duit hmpir..” Saya terpaksa t1pu mak, kata duit hilang- Andi Bernadee

Semasa Viral

HARAPKAN pagar, pegar makan padi… itu yang terjadi kepada penyanyi Andy Bernadee apabila mend4kwa ditipu rakan baik yang juga pembantu peribadinya sehingga melibatkan kerugian sebanyak RM70,000.

Susulan itu, Andy atau nama sebenarnya Andi Azrul Andi Mapangile​, 30, membuat lap0ran di Ibu Pejabat Balai P0lis (IPD) Dang Wangi, Kuala Lumpur pada pagi, Rabu.

D4kwa Andi individu tersebut menggunakan aplikasi WhatsApp miliknya untuk berkomunikasi berkaitan urusan kerja yang melibatkan transaksi bayaran.

Andy 1

Andy bersama peguamnya.

“K3s yang saya lap0rkan ini melibatkan pec4h am4nah… orang yang saya percaya dan bawa masuk dalam industri. Saya sendiri tak sangka dengan apa individu itu sudah lakukan.

“Dia sudah kacau periuk nasi saya, malukan saya, fitn4h dan burvkkan saya dekat produksi serta kawan-kawan saya. Sedangkan dia telah s0nglap duit saya.

“Saya langsung tak dapat duit hasil kerja saya tahun ini hampir RM70,000. Duit itu merupakan bayaran saya berlakon dan bekerja untuk syarikat baju.

“Dia manipulasikan WhatsApp saya dan hantar kepada client… client percaya, buat transaksi bayaran itu kepada akaun peribadi dia,” katanya kepada mStar.

Apa yang berlaku ini memberi kesan kepada keluarga saya.

ANDY BERNADEE

PENYANYI

Penyanyi lagu Kais Pagi Kais Petang itu hadir di IPD Dang Wangi, Kuala Lumpur bersama pengurus, Nasir Deraman dan peguamnya iaitu Faizal Rahman.

Dalam pada itu, Andy mend3dahkan dia mula mengesyaki individu tersebut selepas menyed4ri tidak menerima wang hasil kerjanya sejak awal tahun.

Malah Andy memberitahu dia sudah bersemuka dengan individu tersebut untuk bertanyakan soal wang berkenaan namun tidak menerima sebarang resp0n yang baik.

“Saya mula syak sebab duit saya bekerja dari awal tahun tak masuk ke dalam akaun saya. Dia asyik beri alasan resit hilang dan client tak bayar lagi.

Andy 2

Andy membuat lap0ran polis terhadap individu yang telah menipunya.

“Sedangkan client dah bayar… rupa-rupanya dia dah makan. Saya mula bertanya dekat dia sejak Jun lalu. Tapi macam-macam alasan diberikan.

“Ahad lalu, saya ada bersemuka dengan dia dan tanya baik-baik sebab saya ada bukti yang mengatakan bay4ran sudah dilakukan ke akaun peribadi dia,” ujarnya.

Sementara itu, Andy meng4kui dia lama menghil4ng daripada media sosial disebabkan berada dalam keadaan serabut memikirkan masalah tersebut.

“Saya serabut, dalam keadaan kita sedang berdepan dengan pandemik, saya hanya harapkan duit hasil titik peluh dan kerja ker4s saya.

“Saya ada tanggungan keluarga. Apa yang berlaku ini memberi kesan kepada keluarga saya. Apabila mak saya bertanya… saya terpaksa tipu kata duit saya hilang,” katanya.

Sumber:https://www.mstar.com.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *