“Tkar nma atau buang..” Shuib Kec3wa, Masih Ada Lagi Youtuber Guna Nama Arwh Siti Sarah.

Semasa Viral

Baru-baru ini kec0h apabila pelakon yang juga personaliti media sosial, Aisar Khaled menimbulkan amarah orang ramai gara-gara memuat naik satu hantaran video melawat pusara penyanyi terkenal, Allahyarhamah Siti Sarah Raissuddin.

Perkara yang sama terjadi sekali lagi apabila Shuib berkongsikan mengenai Youtuber yang menyalahgunakan nama arwh sebagai tajuk videonya.

Tajuk Video Meng4itkan Arwh Siti Sarah

Dalam perkongsian Shuib di Instgram, dia terkejut kerana ada pihak yang cuba menggaitkan video situasi pengebvmian jen4zah dengan arwah isterinya.

Allahuakbar!!! kenapa tajuk perlu mengaitkan arwah isteri saya?

via Instagram Shuib

Tajuk Video Untuk View?

Dalam pada itu juga, Shuib seoalah-olah bertanyakan kepada Youtuber tersebut tujuan tajuk yang mengaitkan arwh isterinya. Seolah-olah tajuk video tersebut dibuat hanyalah untuk meraih tontotan sahaja.

Keluarkan Video Atau Tukar Tajuk

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shuib Sepahtu (@shuibsepahtu)

Video yang dimuat naik itu mengambarkan situasi pengebvmian jen4zah C0vid-19. Shuib juga memohon kepada youtuber yang terbabit untuk mengeluarkan video pengebumian jen4zah ataupun menukar tajuk video tersebut.

Diharapkan Youtuber yang terlibat agar lebih sensitif dengan isu ini dan jangan terlalu mengejar view sehingga hilang int3griti dalam diri.

Smber:https://murai.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *