“Insyaallah kta bleh selesaikan..” TMJ Mahu Jumpa 779 Guru Yang T0lak Divaks1n..

Semasa Viral

JOHOR BAHRU: Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibrahim akan bertemu dengan Pengarah Pendidikan Johor dan kira-kira 779 guru yang men0lak menerima vaks1n C0V1D-19, bagi mencari penyelesaian isu itu.

Tunku Ismail menerusi dua ciapan di akaun Twitter baginda hari ini bertitah, pertemuan itu akan diadakan dalam masa terdekat.

“Keutamaan kami adalah untuk mengatasi pand3mik ini secepat mungkin supaya rakyat, negeri boleh kembali dan meneruskan kehidupan seperti biasa.

“Insya-Allah kita boleh selesaikan masalah ini dengan cara berhemah,” titah baginda dalam ciapan berkenaan.

Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibrahim

Tunku Mahkota Johor membuat ciapan berkenaan apabila seorang netizen berkongsi lap0ran media berkenaan seramai 779 guru di Johor men0lak untuk menerima vaks1n C0V1D-19.

Hari ini, Pengerusi Pendidikan, Penerangan, Warisan dan Budaya Johor, Mazlan Bujang, ketika menjawab soalan tambahan pada Persidangan Keempat DUN Johor yang ke-14, dilap0rkan memaklumkan

kira-kira 779 guru di negeri ini menolak untuk mener1ma vaks1n C0V1D-19.

Mazlan dilap0rkan berkata, Jabatan Pendidikan Negeri Johor (JPNJ) akan membantu memberi penerangan mengenai kebaikan vaks1n supaya golongan guru terbabit akan menerima vaks1n.

“Kerajaan Johor akan memanggil 779 guru yang men0lak vaksin itu secara individu bagi diberi penerangan dan kaunseling supaya mereka faham kepentingannya apatah lagi sesi persekolahan dijangka dibuka Oktober nanti,” katanya.

Sumber:https://www.bharian.com.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *