[VIDEO] Dikejɑr Anjlng Liar, Rider Kemɑlangan Rempvh Pagar Rumah – “Kesiɑn Dia, Dah La Perempuan”

Semasa

Seorang penghantar makanan Food Panda berdepan nasib mal4ng apabila mer3mpuh pagar sebuah rumah ketika menjalankan tugas.

Kejadian itu dipercayai berlaku kerana rider tersebut dikej4r oleh seekor anj1ng liar di sebuah kawasan perumahan tersebut.

Menerusi laman sosial Twitter, tular video berdurasi 14 saat yang diambil daripada CCTV rumah berkenaan menunjukkan rempvhan yang berlaku.

Video yang dirakam itu bermula dengan menunjukkan tuan rumah bersama seorang lagi wanita sedang bersembang di kawasan garaj rumah.

Secara tiba-tiba, rider tersebut yang datang dari arah luar merempvh pagar rumah berkenaan mengejutkan dua wanita terbabit.

Malah, turut kedengaran bunyi sal4kan anj1ng di dalam video tersebut,

Keadaan rider tersebut yang b4ngkit dalam kes4kitan selepas mer3mpuh tidak dapat dikenal pasti.

Di ruangan komen, video tersebut mengundang rasa simp4ti wargamaya terhadap rider tersebut yang dipercayai seorang wanita.

Malah, ramai yang kesal tiada tindakan lanjut diambil terhadap anj1ng-anj1ng l1ar yang sering menyebabkan masalah kepada penunggang motosikal mahupun pejalan kaki.

Any update about that rider? Kena m4rah ke dengan tuan rumah? Kes1an dia, dah lah perempuan. Harap kita semua dapat bantu dia kalau dia memerlukan untuk bayar ganti rugi dan sebagainya,” komen seorang wargamaya.

Aku kalau isu anj1ng kejar orang ni memang ger4m betul lah. Bukan nak cakap, anj1ng ada tuan ke anj1ng liar ke kalau dia tak kenal kau confirm dia kejar. Pastu kita yang b0do ni lari lintang pukang. Tak campur macam rider langgar rumah orang,” luah seorang wargamaya.

Kesian sis panda tu, terhentak pagar woi sak1tnyaaaa. Mujur dia pakai helmet,” tulis seorang wargamaya.

Masalah anj1ng liar. Banyak kali dah kene kejar masa berlari. Rep0rt pada majlis perbandaran takde action. Nak bunvh sendiri tak boleh – berd0sa kalau dia att4ck saya dan saya rasa ia salah dis1si undang-undang untuk membvnuh binatang liar. Mohon pencerahan solusi,” kata seorang wargamaya.

Rider perempuan tu. Takut sangat agaknya sampai press handle sampai habis,” ujar seorang wargamaya.

Sehingga kini, perkongsian video telah mendapat hampir 250,000 tontonan dan 10,000 ulang ciap daripada warga Twitter.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *