Pelak0n Terknal era 1990-an Harun Hashim Sedang Bert4rung Nywa, Kini isteri pula k4nser 0tak..

Artis

PETALING JAYA –  Dramatis terkenal era 1990-an, Harun Hashim yang ditidurkan sejak beberapa hari lalu di sebuah pusat perubatan di Subang, Selangor akib4t ser4ngan dar4h tinggi kini telah sedarkan diri.

Perkara tersebut dikongsikan pelakon pelakon Azhan Rani yang turut memaklumkan isteri pelakon itu turut ditempatkan di hospital sama selepas menjalani pembed4han otak.

“Allahuakbar, baharu saja dapat berita abang Harun Hashim kini sedang bert4rung dengan ser4ngan dar4h tinggi dan telah berada di hospital selama tiga hari.

“Difahamkan mengikut sumber, dia telah ditidurkan dan baru saja sedar,” tulisnya dalam Instagram, malam tadi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani)

Terdahulu, Exco Agama dan Muafakat Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Salman al-Farisi berkongsi hantaran mengenai pelakon yang telah memulakan kerjaya sejak tahun 1970-an itu sedang s4kit.

Harun, 65, dan isterinya, Sakinah dimasukkan ke pusat perubatan berkenaan sejak empat hari lalu berikutan serangan penyakit berbeza yang dihidapi mereka.

Salman memaklumkan, ser4ngan dar4h tinggi aktor terbabit agak kr0nik namun sudah menunjukkan tanda p0sitif, manakala Sakinah pula menjalani pembed4han sekitar pukul  10 pagi, semalam.

Azhan dan Seniman turut meminta orang ramai mendoakan kesihatan pasangan suami isteri yang mempunyai enam cahaya mata itu.

Selain Azhan, aktres yang juga penerbit drama, Melissa Saila turut berkongsi situasi terkini tentang Harun. Menurut penerbitt drama Kampung Semarah Padi itu, suaminya Megat Fauzi Md. Isa ada berhubung dengan Harun malam tadi.

 

“Malam tadi sempat dia balas mesej Megat Fauzi Md Isa walau dalam keadaan lem4h. Kita doakan agar keduanya cepat sembuh..Moga Allah beri syifa pada Abg Harun dan isteri.

“Abang Harun antara pelakon pilihan Kus Semangat (syarikat produksi) dan lakonannya tak pernah mengec3wakan,” tulis Melissa.

Terdahulu, Harun memulakan kerjaya seninya pada tahun 1976 menerusi pentas teater dan drama televisyen. Drama Damak yang disiarkan dalam format hitam putih di saluran RTM menjadi percubaan pertamanya sebagai pelakon televisyen.

Sebelum ini, pelakon Pa’e itu pernah berehat hampir 10 tahun disebabkan ser4ngan peny4kit mist3ri.

Bagi meneruskan kelangsungan hidup, Harus dan isterinya yang menjalankan perniagaan jamu yang  beroperasi di Batu Caves Centerpoint sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pada Mac lalu selain membuka cawangan kedua perniagaan di Sentul.

Sumber:K! ONLINE via Youtube via https://sinetronmalaya.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *