Peguam Syura, Lan Solo dan isteri mahu bincang selesai luar mahkɑmah k3s sɑman Siti Nordiana, dua lagi defendan masih belum diwakili peguam

Artis

Peguam Syura, Lan Solo dan isteri mahu bincang selesai luar mahkam4h k3s s4man Siti Nordiana, dua lagi defendan masih belum diwakili peguam – Hiburan

LIMA sekawan yang berdepan sam4n fitn4h penyanyi Siti Nordiana kini menggunakan khidmat pasukan guaman berbeza bagi berdepan proses und4ng-und4ng yang sedang berlangsung.

Menurut peguam Muhammad Hafiz Hood, dia bersama Alan Razak hanya bertindak mewakili tiga daripada mereka iaitu Syura Badron, Lan Solo dan isterinya, Sheila Hassim.

Sementara dua lagi individu yang terlibat iaitu Pegawai Perhubungan Awam FMC, Sam Samin dan jurusolek, Razidah Ahmad Senusi atau Aida G, masih tidak diketahui siapakah peguam yang akan mewakili mereka.

Alan dan Hafiz hanya mewakili Syura, Lan serta isterinya.

Bercakap tentang perkembangan k3s berkenaan, Hafiz memberitahu mereka sudah memfailkan memorandum kehadiran di Mahk4mah Sesy3n Kuala Lumpur pada Isnin selain dalam proses melengkapkan penyataan pembelaan terhadap tuntutan Siti Nordiana. “Pihak kami sudah memfailkan memorandum kehadiran di mahk4mah pada Isnin, 16 Ogos. Kami juga dalam proses memfailkan penyataan pembelaan terhadap penyataan tuntutan Nana.

“Insya-Allah akan difailkan selewat-lewatnya dalam tempoh dua minggu bermula Selasa,” kata Hafiz ketika dihubungi mStar pada Selasa.

Sebelum ini, peguam Siti Nordiana iaitu Abang Azlan Abang Ariffin berkata, kelima-lima defendan masih tidak diwakili oleh peguam serta tiada kehadiran dan pernyataan pembelaan yang difailkan oleh mereka.

Buat masa sekarang, tiada perkembangan lain yang boleh dikongsikan.

MUHAMMAD HAFIZ HOOD

PEGUAM

Bagaimanapun, Alan tampil menjelaskan selaku peguam dia boleh memfailkan memorandum kehadiran pada bila masa-masa bermula daripada 3 Ogos sehingga 17 Ogos ini.

Tambah Alan, pengurusan k3s yang telah diadakan pada 10 Ogos ini adalah satu tarikh masih belum matang untuk memorandum kehadiran difailkan bagi pihak anak guamnya.

Dalam pada itu, Hafiz berkata tiada sebarang perkembangan lain yang dapat dikongsikan buat masa kini memandangkan mereka belum memfailkan penyataan pembelaan.

Hafiz bagaimanapun memberitahu kemungkinan kedua-dua pihak peguam akan berbincang untuk meditasi di luar mahkamah selepas selepas proses memfailkan kesemua penyataan.

Siti Nordiana turut menuntut ganti rugi khas, ganti rugi teruk dan ganti rugi teladan.

“Buat masa sekarang, tiada perkembangan lain yang boleh dikongsikan. Bila kami dah selesai failkan penyataan pembelaan itu, barulah kami akan maklumkan apa intipati penyataan tersebut.

“Mungkin pihak kami dan peguam yang mewakili Nana akan berbincang mengenai kebarangkalian untuk mediasi di luar mahkamah selepas pihak Nana memberi jawapan kepada penyataan pembelaan,” ujarnya.

MMenerusi laporan mStar pada 3 Ogos lalu, Alan Razak dari Tetuan Azlan Razak & Associates berkata kelima-lima individu terbabit dituntut membuat permohonan maaf menerusi siaran akhbar, Instagram dan Facebook live serta RM500,000 setiap seorang.

Selain itu, Alan turut memberitahu Siti Nordiana juga menuntut ganti rugi khas, ganti rugi teruk dan ganti rugi teladan menerusi pernyataan tuntutan tersebut.

Untuk rekod, kontroversi tercetus selepas penyanyi Lan Solo dan Syura membuat pendedahan mengejutkan berkaitan konflik yang berlaku antara mereka dengan Siti Nordiana menerusi sesi Instagram live pada 20 Julai lalu.

Sumber: mstar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: http://transformasi.host/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *