[VIDEO]”Sebab Dia Bantu Aku…” – Mila Jirin Menɑngis Teresɑk-Esɑk PM Nak Letɑk Jawɑtan

Artis

Penyanyi dan usahawan Mila Jiran berkongsi rasa sed1h dan p1lu apabila Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menyatakan hasrat untuk meletakkan jaw4tan beliau hari ini.

Menerusi hantaran berbentuk video di Instagram, Mila memberitahu dia sed1h apabila mengenangkan jasa Muhyiddin terhadapnya selama ini.

“Aku tak tahu kenapa aku sedi1h. Aku tak pernah pun sed1h kalau Perdana Menteri nak letak jaw4tan sebelum ini.

“Tapi mungkin … Sebab dia bantu aku. Dia bantu aku,” katanya.

Tambah pelantun lagu Persis Mutiara itu, dia berharap agar dunia khususnya Malaysia kembali pulih dan berjaya mel4wan COV1D-19.

“Insya-Allah, aku doa sangat, moga Allah mudahkan urusan semua orang di Malaysia. Insya-Allah, angkatlah Cov1d-19 ini jauh-jauh ya Allah.

“Insya-Allah, kita bergantung harap kepada Allah. Allah ada. Minta maaf kawan-kawan. Teremosi pula,” ujarnya.

Video yang dimuatnaik pada Ahad itu telah ditonton lebih 170,000 kali dan turut dikongsikan di laman Twitter yang turut menarik perhatian netizen.

Terdahulu, Mila berkongsi hantaran di media sosialnya mengenai jasa Muhyiddin yang turut membantu meringankan bebannya sebagai usahawan.

“Saya antara pemerima subsidi upah. Subsidi upah yang amat banyak membantu syarikat dalam membayar gaji pekerja. Lingkungan RM76K/Month bagi fasa pkp 1.0 dan RM38K bagi fasa seterusnya hingga sekarang.

“Subsidi upah banyak bantu saya dalam kelangsungan saya membayar gaji pekerja dan menstabilkan aliran tunai yang sangat terjejas.

“Para pekerja saya pun ramai yang dapat BPR,” kata Mila.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *