“Gembira Tu Lain Macam, Allah Saja Yang Tahu,” – Nisha Dirr Selamat Bersɑlin ‘lnduce’, Namakan Baby Boy Tengku Ayden

Artis

Tahniah diucapkan buat pelakon, Nisha Dirr yang telah selamat melahirkan bayi lelaki, pagi Jumaat, selepas tiga hari menahan s4kit kerana bersalin secara ‘1nduce’ di Hospit4l Umra, Shah Alam, Selangor.

Menurut Nisha,38, dia dimasukkan ke hospit4l sejak Rabu.

“Pada hari Rabu, saya dimasukkan ke wad dan diberikan indvce pertama. Namun saya diberikan indvce sekali lagi pada keesokannya.

“Hari Jumaat saya dimasukkan ke w4d bers4lin. Ingat dapat lahirkan bayi secara normal, tapi air ketvban dah pec4h dan saya rasa s4kit sangat.

“Apa lagi, saya terus dikejarkan ke w4d kecem4san untuk pembed4han. Doktor ris4u kalau apa-apa berlaku kepada bayi, jadi terpaksalah saya lahirkannya secara pembed4han,” katanya, memetik Wilayahku.

Dia pada sama mended4hkan nama permata hatinya iaitu Tengku Ayden Tengku Kamirul Rashid dan kini berada dalam keadaan sihat.

Jelas pelakon drama Spa Q ini, kes4kitan selama tiga hari hilang sebaik sahaja menatap wajah Ayden.

“Alhamdulillahi rabbil alamin, pujian dan syukur saya serta suami panjatkan kepada Allah SWT atas barokah dan rahmatnya atas kelahiran anakanda kami pada hari Jumaat, 6hb Ogos 2021 dengan berat 3.25kg.

“Rasa sak1t terus hilang apabila tengok wajah Ayden. Gembira tu lain macam Allah sahaja yang tahu.

“Sempena kelahiran anakanda kami pada hari Jumaat yang penuh barakah, kami telah memberikan nama anakanda kami Tengku Ayden Alauddin.

“Ayden bermaksud berpendidikan, kebijaksanaan dan intelektual. Manakala Alauddin pula merujuk kepada ketinggian agama dan kemuliaan agama. Diiringi doa semoga menjadi anakanda yang soleh berbakti kepada agama, keluarga dan bangsa. Amin,” katanya.

Untuk rekod, pemilik nama lengkap Nik Shahri’ah Nik Dir ini mendirikan rumah tangga bersama ahli perniagaan, Tengku Kamirul Rashid Tengku Mohd Kamil pada Julai 2020.

Foto: Instagram Nisha Dirr

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: MH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *