“Dua Ahli Keluarga Meninggɑl Duniɑ…” Zizan Razak Dedɑh 24 Ahli Keluarga Positif C0vld-19, Ini Bukan Main-Main

Artis

Pelawak dan pengacara Zizan Razak menasihati orang ramai agar tidak memandang ringan pandemik C0vld-19.

Zizan berkata, dia cukup terkesan apabila 24 ahli keluarga yang terdiri daripada ibu saudara, sepupu dan sanak saudara dija4ngkiti C0vld-19 serentak.

Lebih menyedihkan, katanya, C0vld-19 juga meng0rb4nkan dua ahli keluarga yang berada di Dungun, Terengganu.

“C0VlD-19 bukan perkara main-main. Menambahkan kerisauan apabila berdepan pengalaman ibu saudara bersama empat sepupu yang rapat disahkan positif.

“Lebih menakutkan, bapa mentua ibu saudara dan pembantu rumah menjadi k0rb4n dalam sekelip mata selepas dij4ngkiti,” katanya.

Tambah Zizan, perkara tersebut menyebabkan dia trauma dan ng3ri untuk keluar dari rumah.

“Saya dan ibu, Anai Ibrahim tinggal di Kuala Lumpur jadi ng3ri mahu keluar rumah. Pelbagai kisah, pengalaman dan teladan ahli keluarga yang positif menimbulkan banyak kesedaran, setiap langkah perlu waspada dan jaga prosedur operasi standard (SOP) bagi mengelakkan j4ngkitan.

“Jujurnya, saya tiada keberanian nak keluar bekerja dengan jumlah harian positif C0VlD-19 melebihi 20,000.

“Saya boleh mohon surat Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) atas dasar kerja, namun, saya harus memikirkan ny4wa dan keselamatan ibu yang tinggal sebumbung dengan saya.

“Lagi pun, kerisauan saya lebih tinggi dengan pengalaman saudara mara dijangkiti C0VlD-19. Ia juga menyebabkan hati saya tidak seronok bekerja di luar.

“Kita dapat lihat seorang demi seorang menjadi korb4n pandemik, termasuklah rakan baik, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin yang mengh3mbuskan nafas terakhir pada Isnin lalu,” katanya kepada BH Online.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: https://bartasangbad.site/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *