Abang Siti Sarah Pula Positif Covld-19, Tahɑp Okslgen Rendɑh… Shuib Fobiɑ Selepas Kehilɑngan Isteri

Artis

KETIKA keluarga Siti Sarah masih berdvka atas pemergi4nnya, abang kepada penyanyi itu iaitu Ahmad Firdous Raisuddin pula dikhabarkan sedang bertarvng mel4wan Cov1d-19 di Hosp1tal Serdang, Selangor.

Begaimanapun menurut adik iparnya yang juga pelawak Shuib Sepahtu, Ahmad Firdous kini berada dalam keadaan stabil.Perkara itu dimaklumkan Shuib selepas selesai majlis tahlil buat Allahy4rham isterinya pada Selasa malam.

“Saya jadi fobia apabila oks1gen dia drop tapi Alhamdulillah keadaan abang ipar kini stabil. Ini hari kelapan dia kuar4ntin.

“Tolong doakan abang ipar saya terus kuat,” katanya.

raisudin

Majlis tahlil turut disertai bapa Sarah, Raisudidin dan Shuib.

Sementara itu Shuib turut berkongsi berita gembira apabila dia bakal bertemu anak keempatnnya yang diberi nama Ayash Affan buat kali pertama pada Rabu.

“Esok (Rabu) buat kali pertama saya akan jumpa Ayash Affan di hospital.

“Saya tak sabar nak jumpa, nak pegang dia… tapi dalam masa yang sama saya sangat sed1h sebab ibu dia tak sempat jumpa dia.

 

Saya jadi fob1a apabila oks1gen dia drop tapi Alhamdulillah keadaan abang ipar kini stabil. Ini hari kelapan dia kuar4ntin.

SHUIB SEPAHTU

PELAWAK

 

“Dia (Siti Sarah) gada1kan ny4wa dia untuk selamatkan anak kami,” katanya.

Ayash Affan, cahaya mata keempat Shuib dan Siti Sarah berjaya dikeluarkan daripada kandungan ibunya pada Jumaat lalu.

Majlis bacaan tahlil secara virtual hari kedua buat Siti Sarah yang dipimpin oleh PU Hafiz itu turut disertai rakan artis seperti Jep Sepahtu, Fad Bocey, Azad Jasmin, Naim Daniel, Misha Omar, Adira Suhaimi, Datuk Fizz Fairuz dan Indah Ruhaila serta bapa Sarah, Raisuddin Hamzah.

Siti Sarah, 37, menghembvskan n4fas terakhir pada pukul 5.13 pagi Isnin di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM), Kuala Lumpur akib4t Cov1d-19.

Penyanyi lagu Kesetiaan itu selamat dikebvmikan di Tanah Perkvburan Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak, Selangor pada kira-kira pukul 1.20 petang Isnin.

Allahy4rham meninggalkan empat cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, Ariq Matin, 6, dan Ayash Affan yang kini masih berada dalam pemantauan di PPUKM.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Mstar

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *