Ramai Tertanya2 Mana Ayah Siti Sarah, Akhirnya Terjawab Kenapa Tak Hadir Lihat Anak Perempuan Dikebvmikan

Artis

Jen4zah Allahyarham Siti Sarah Raissuddin selamat dikebvmikan selepas waktu Zohor kira-kira pkvl 1.38 tengah hari di Tanah Perkubvran Islam Kampung Sungai Pusu, Gombak dekat sini sebentar tadi.

Suaminya, Shuib atau nama sebenarnya Shahmira Muhammad turut kelihatan mengenakan peralatan perlindungan diri (PPE) untuk mengiringi perjalanan akhir isterinya yang tercinta selain membantu urusan pengebumian.

Hanya petugas yang lengkap memakai PPE dilihat berada di bawah kawasan berbumbung hijau yang meneduhi li.ang la.had tempat jasad Allahyarham disemadikan.

Difahamkan, Allahyarham disemadikan di tanah perkvbu.ran yang sama dengan arwah ibunya.

Antara rakan artis yang dilihat hadir memberi penghormatan terakhir dari jauh ialah rakan pelawak, Rahim dengan anggota polis mengehadkan bilangan individu yang dibenarkan masuk ke perkarangan kawasan perkvburan.

Anggota polis turut memaklumkan hanya ahli keluarga terdekat sahaja dibenarkan berada di pekarangan tanah perkuburan dan mengingatkan semua yang hadir termasuk petugas media agar mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang ditetapkan.

Terdahulu van yang membawa jen4zah Allahyarham tiba di tanah perkuburan tersebut kira-kira pkvl 12.40 tengah hari selepas bergerak dari Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia pkvl 12.13 tengah hari.

Bapa Tengah Kuar4ntin

Melalui satu video yang dimuat naik oleh individu bernama Shafiq Sharip di instagram kelihatan ayah arwah sedang berada di rumah kerana menjalani kur4ntin

Hanya dapat mengikut secara IG live, kelihatan wajah sugul bapa arwah ketika melihat perjalanan terakhir anak beliau selepas di kebvmikan

Menurut perkongsian oleh Shafiq, dia dan ayah arwahh akan ke tanah perkvburan tersebut sejurus mereka selesai kuar4ntin.

“Nanti dah habis ku4rintin abu dengan abah pegi tengok akak ye. Akak orang baik ramai orang sayangkan akak tapi allah lebih sayangkan akak. Insyaallah kak selagi abu ade abu jaga abg dan family akak mcm family abu sendiri. Akak rehat ye, Abu sayang akak”

Bapa Siti Sarah turut berse.dih

Terdahulu Bapa kepada penyanyi dan selebriti usahawan, Siti Sarah, Raisuddin Hamzah, turut bersedih dan bimbang dengan keadaan anaknya yang kini masih belum sedar dan berada di Unit Raw.4tan Rapi (ICU), Hospital Perub.atan Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM), Cheras sejak semalam.

Menurut pengurus penyanyi tersebut, Nana Mohd Rom, bagaimanapun Raisuddin meminta maaf kerana enggan ditemu bual oleh mana-mana pihak media buat masa ini.

“Kami di pihak pengurusan sedia maklum akan keadaan Raisuddin yang juga tentunya sedang bersedih dengan keadaan anaknya.

“Dia ada memaklumkan tentang perkara itu kepada kami, tetapi minta semua pihak terutama media untuk menghorm4ti keputusannya enggan ditemu bual buat masa sekarang.

“Cukuplah anda semua tahu bahawa dia sebagai bapa tentunya teramat sedih dengan keadaan Sarah dan mengharapkan yang sama, agar ada perkembangan yang positif dan mahu menyaksikan Sarah sihat seperti sedia kala,”katanya.

Siti Sarah, 37, dikejarkan ke hospital berkenaan sejak Rabu selepas tahap oksigen dalam tubuhnya menurun dan ditidurkan usai melahirkan ba.yi lelaki yang diberi nama Ayash Affan secara pembed4han pada pkvl 5 petang Jumaat lalu.

Beliau dan suaminya dikurniakan tiga lagi cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq m4tin yang berusia enam tahun

Pengebumian jen4zah penyanyi terkenal, Siti Sarah Raissuddin,36, di Tanah Perkuburan Islam Sungai Pusu, Gombak semalam

SUMBER: KOSMO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *