“Saya Tertanya Apa Kebaikan Arwɑh Siti Sarah Hingga Ramai Mendoakannya?”

Artis

Ramai yang menitipkan doa buat Allahy4rham Siti SarahShuib akui tertanya-tanya dalam diri sendiri apakah kebaikan arw4h isterinya sepanjang di dunia ini.

Shuib mengakui pemergian arw4h isterinya diratapi dan dicembvrui ramai. Kata Shuib lagi, sehinggakan dia menerima mesej daripada nombor tidak dikenali memaklumkan solat hajat.

“Bertalu-talu saya mendapat mesej dan video dari pelusuk seluruh negara yang menganjurkan bacaan Yassin dan doa selamat buat arw4h. Tidak kurang juga menghantar gambar memaklumkan soal hajat dilakukan.

“Malah, ada sebahagiannya daripada nombor telefon yang tidak saya kenali. Apakah kebaikan arw4h isteri hingga semua orang mahu mendoakan keajaiban dan kesembuhan buatnya? Perkara ini membuatkan saya tertanya-tanya dalam diri sendiri.

“Terlalu ramai ambil tahu mengenai perkembangan diri arw4h. Saya tertanya-tanya apakah kebaikan arw4h yang saya sendiri tidak tahu. Benar, saya mencembvrui pemerg1annya,” katanya.

Kata Shuib lagi, dia sudah reda jika arw4h isterinya dijemput Ilahi sejak keadannya dilaporkan kritkal pada Jumaat lalu.

“Kami pernah bercakap soal kem4tian. Malah, arw4h isteri pernah cakap kalau boleh mahu men1nggal pada Jumaat penghulu hari kerana mahu mendapat ‘husnul khatimah’ dan lepas seks4an kubvr.

“Jika ikutkan, saya reda seandainya Allah mencabvt nyaw4nya ketika naz4k dan par4s bacaan oks1gen menurun pada Jumaat lalu. Namun, Allah memberikan arw4h sed1kit masa lagi untuk hidup. Akhirnya, hari ini arw4h pergi juga,” katanya.

Awal pagi tadi, Shuib memaklumkan isterinya, Siti Sarah menghembvskan n4fas terakhir pada jam 5.13 pagi selepas tiga hari ditidurkan sejak petang Jumaat lalu untuk menjalani pembed4han mengeluarkan bayi dalam kandvngannya yang berusia lapan bulan.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: ROTIKAYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *