“Banyak Kebaikan Dibuat Siti Sarah Dalam Senyap, Duit Bulanan Diguna Untuk Sedekah”

Artis

Ketika di awal perkahwinan, Shuib Sepahtu berkongsikan arw4h isterinya, Siti Sarah tidak pernah meng3luh meskipun kehidupan mereka berdepan kesulitan sehingga terpaksa berhut4ng pemberian mas kahwin.

Menerusi sesi live sebentar tadi, Shuib berkata meskipun Sarah sudah popular sebagai penyanyi namun arw4h sentiasa setia bersamanya sehingga ke akhir hay4tnya.

“Dalam apa sahaja keadaan baik susah dan senang, Siti Sarah tidak pernah tinggalkan saya. Dia tidak pernah m4lu teman saya berniaga di pasar malam ketika sedang h4mil walaupun namanya popular sebagai artis.

“Saya kagum dengan kesetiaannya pada saya, sentiasa beri saya sokongan dan kekuatan. Apa sahaja kejayaan saya hari ini adalah kerana tuah dia. Saya tidak malu mengakui saya berkongsi tuah isteri saya,” katanya.

Sepanjang 11 tahun mendirikan rumah tangga, Shuib menyifatkan bidadarinya itu seorang isteri yang sangat setia, taat dan begitu menghormati suaminya.

Lebih seb4k, Shuib berkata selama ini banyak kebaikan dilakukan arw4h dalam senyap dengan banyak bersedekah. Katanya, isterinya itu tidak pernah berkira soal duit ringgit dan kasih sayang.

“Terima kasih pada 11 tahun yang luar biasa buat isteri saya. Dia tidak pernah berkira dengan sedekah jariah. Rupa-rupanya banyak kebaikan dibuatnya dalam senyap.

“Duit yang saya bagi pada dia disalurkan pada sedekah dan kerana kemuliaan dia, Allah kurniakan saya rezeki yang melimpah ruah,” katanya.

Reda dengan pemergi4n isterinya, Shuib berkata Allah hanya pinjamkan isterinya selama 11 tahun sahaja. Ujarnya dia pernah bergurau dengan arw4h isteri mahu men1nggal dalam syah1d, rupanya arw4h Sarah yang akan pergi dahulu.

“Saya semakin sedar bahawa isteri bukan milik saya, dia milik Allah. Isteri saya hanya dipinjamkan untuk 11 tahun sahaja, namun 11 tahun yang luar biasa.

“Saya redha menerima ketentuan ini dan dalam masa sama saya amat mencembvrui pem3rgian isteri saya dalam husnol khotimah. Saya pernah bergurau dengan arw4h isteri saya bahawa saya mahu men1nggal dun1a dalam syahid.

“Rupa-rupanya dia yang ‘pergi’ syahid, dia dapat layanan istimewa daripada Allah. Dasyhatnya pemergian Siti Sarah Raissuddin ini. Satu persatu Allah permudahkan,” ujarnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: ROTIKAYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *