Hati Kentɑl Comeback Di Repecharge Selepas Jɑtuh & Lol0s Ke Suku Akhir Keirin, Shah Firdaus Dikejarkan Ke Hospitɑl

Artis

Pantang menyerah kalah! itu gambaran tepat boleh diberikan kepada pelumba basikal trek negara, Muhammad Shah Firdaus Sahrom yang mara ke suku akhir acara keirin selepas menduduki tempat kedua saingan repecharge di Velodrom Izu di Tokyo 2020, hari ini.

Biarpun berdepan ins1den malang apabila terj4tuh ketika saringan kedua, namun ia sedikit pun tidak menghalang Shah Firdaus untuk kembali bangkit.

Atlet kelahiran Muar, Johor yang sempat dinasihatkan untuk tidak kembali berlumba oleh pegawai perub4tan Institut Sukan Negara (ISN) dalam peringkat reperchage bagaimanapun nekad untuk meneruskan persaingan setelah dia dan seorang lagi pelumba yang terbabit dalam kemal4ngan itu tidak bersaing pada saringan kedua yang diulang semula.

Dengan semangat yang disifatkan oleh netizen sebagai ‘H4ti Kent4l’, Shah Firdaus yang beraksi pada pusingan repecharge terakhir perlumbaan di tempat kedua di belakang Browne Kwesi dari Trinidad and Tobago.

Namun saat ini, khabar yang agak dukacita disampaikan kepada rakyat Malaysia apabila Shah Firdaus dilaporkan telah dikej4rkan ke Hospit4l Universiti Juntendo, Shizouka.

Shah Firdaus disyaki mengalami pat4h tul4ng rvsuk.

Bagaimanapun, pemeriksaan lanjut akan dijalankan bagi mengetahui keadaan sebenar pelumba negara itu.

Dalam pada itu, The Pocket Rocketman Datuk Azizulhasni Awang tidak berdepan masalah untuk mara ke suku akhir acara keirin selepas muncul juara saringan ketiga.

Kejayaan itu sekali gus berjaya membuka peluang dan harapan beliau dan rakyat Malaysia untuk merangkul pingat emas negara pertama di Olimpik Tokyo.

Sekadar info, Azizulhasni yang merangkul pingat gangsa dalam acara keirin pada Olimpik Rio 2016 tiba di garis penamat di hadapan Paul manakala Patryk Rajkowski dari Poland di tempat ketiga.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Gempak

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *