“Kumɑn Dah Menyerɑng Otɑk” – Mend3rita Bɑtuk Ker1ng, Pelakon Cilik Izuan Fitri Belum Sedɑrkan Diri

Artis

Pelakon yang popular menerusi filem Butak dan Crossroads: One Two Jaga, Mohd Izuan Fitri dikhabarkan kini sedang terl4ntar s4kit akib4t tub3rkulosis atau t1bi.

Menerusi foto yang tular di Twitter pada Selasa, Izuan, 19, dimaklumkan sedang menjalani rawat4n dan pihak keluarga masih berbincang untuk prosedur pemb3dahan.

Dalam ciapan yang tular daripada akaun @zhafvlog, kum4n t1bi dalam badan Izuan telah menyer4ng org4n dalaman termasuk p4ru-p4ru dan ot4k.

“Kum4n t1bi banyak dalam badan si adik, buang air besar berd4rah sebab t1bi dalam usvs, p4ru-p4ru sebelah kiri ada t1bi buat s4rang, kat ot4k ada t1bi.

“Tadi dia buat ct sc4n untuk bagi kat pakar ot4k, sekarang tengah bincang sama ada pembed4han boleh tolong si adik atau tidak.

“Kalau pakar ot4k kata pembed4han tak boleh tolong, doktor akan teruskan ub4t t1bi saja sampai adik sedar,” maklum individu berkenaan dikenali sebagai Adik Ainn memetik kata-kata ibu Izuan, Nor Abdul Rani.

Sementara itu, lapor Harian Metro, kata abang kembar Izuan, Izuan Fikri, adiknya telah dikej4rkan ke Hospit4l Selayang pada 31 Julai lalu selepas diser4ng saw4n.

“Setakat ini, adik saya Izuan belum sed4rkan diri. Mengikut pemeriksaan doktor memaklumkan peny4kit t1bi dihidap1nya sekitar dua tahun lalu sudah menyer4ng bahagian ot4knya.

“Adik saya memang tak tahu dia ada mengh1dap peny4kit t1bi pun. Sebelum ini, dia memang kurang s1hat apabila selalu batvk dan dem4m, tapi dia tidak mahu ke klin1k atau hosp1tal untuk pemeriksaan. Jadi, kami ingatkan hanya sak1t biasa.

“Cuma, pada 31 Julai lalu ketika saya dan kakak pergi mendapatkan sunt1kan vaks1n Cov1d-19, Izuan hubungi saya memberitahu tangan dan kakinya keb4s serta tidak boleh berger4k untuk ke t4ndas,” katanya.

Izuan pernah muncul dalam filem Butak arahan Sabri Yunus yang turut dibarisi Fimie Don, Khatijah Tan dan Kazar Saisi.

Sepanjang bergelar artis, Izuan pernah meraih trofi Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik, Anugerah Skrin 2015 dan Pelakon Kanak-kanak TV Terbaik, Anugerah Seri Angkasa (ASA) 2016.

Sumber: Harian Metro, Zhafvlog

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *