Lebih Pentingkan Hari Jadi Anak, Netizen Dɑkwa Elfira Loy Tak Prihɑtin Situɑsi Semɑsa

Artis

Dalam situasi pand3mik yang mel4nda negara pada ketika ini, pastinya ramai yang berasa tertek4n kerana pastinya ada yang terjejas seperti kehilangan kerja dan sebagainya.

Berikutan Penguatkuasaan Perintah Penceg4han dan Pengawalan Peny4nkit Berj4ngkit yang dilanjutkan bermula hari ini sehingga 31 Disember 2021, lain pula halnya dengan pelakon Elfira Loy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @elfiraloy

Dia dilihat lebih memikirkan soal sambutan hari lahir anak sulungnya iaitu Rayyan pada Oktober ini yang terpaksa dibatalkan kerana aktiviti keramaian tidak dibenarkan pihak berkuasa.

Difahamkan, perkara tersebut diluahkan Elfira menerusi sebuah hantaran di Instagram Story dengan menulis “Sampai Disember? Matil4h.. Okey, tiada sambutan hari lahir untuk Rayyan. Batal semuanya.” di mana dia turut memuat naik satu siaran akhbar daripada Kementerian Kesihatan.

Ternyata, tindakan Elfira itu mengundang krit1kan netizen di media sosial yang didakwa pelakon drama Biar Mimpi Sampai Ke Bintang itu seakan-akan tidak prihatin dengan situasi terkini dan hanya memikirkan soal majlis sambutan hari jadi anaknya itu.

IG Elfira Loy

Orang lain risau tiada sumber pendapatan, tiada duit nak makan minum nak teruskan kehidupan. Dia risau tak boleh sambut hari ulang tahun anak. Oh, jadi artis seperti Elfira Loy, artis T20 tak laku dia mungkin fikir dunia ini tentang dirinya sahaja.

Dia yang sebelum ini dikec4m kerana mempersoalkan mengenai prot3s #law4n di Dataran Merdeka pada hari Sabtu yang lalu.

Kata Elfra, kebenaran merentas negeri seolah-olah dibenarkan ketika hari prot3s berlangsung dan mengkr1tik cara peserta prot3s yang dilihat sedang beraksi liar di hadapan pihak berkuasa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: https://beautifulnara.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *