Pelakon Wanita Ser4ng Adik Arw4h Benjy, Ditvduh Pentigkan Diri & Jah4t!

Artis

Adik kepada pelakon Allahy4rham Benjy, Inessa Irdayanty terkil4n apabila menerima kiriman mesej daripada seorang pelakon wanita yang melemparkan tudvhan terhadap keluarganya.

Dakwa Inessa, individu berkenaan menghantar mesej menerusi akaun Instagramnya dengan mempertikaikan tindakannya sekeluarga yang seolah-olah tidak mengendahkan arw4h sepanjang di p3njara.

“How can you say you love your brother yet he had to seek others help for medical bills? Pakaian arw4h tak tukar dua tahun.

“Hati jenis apa you orang miliki dengan membiarkan seorang abang s4kit dalam penj4ra. Saya sedi1, sedlh amat sangat, terkllan tak dapat bantu arw4h… Too bad he didn’t reach to me, or i would make sure he finishes his sentence and back to Malaysia to do us proud. He is one of best actor ever.

“If your mother knew this, she would feel so damn sad. Tak malu ke tak ada hati p3rut ke NO humanity ke sampai abang nak bayar medical bills RM500 saja tak mahu tolong? Selfish.. Evil,” tulisnya.

Terkesan dengan tudvhan berkenaan, Inessa memaklumkan dia sendiri berhempas pulas untuk membantu meringankan beban arw4h abangnya termasuk menyara keluarganya.

“Saya tak pasti akaun ini betul atau p4lsu. Aku tak habis men4ngis lagi, tanah kvbur abang aku masih merah lagi, kau boleh tanya aku benda-benda macam ni? Kau cari pasal!

“Aku tengah kerja, dapat your message, mula nak ignoreBut you dragged my sister and my mom into this? Kau cari pasal.

“Kat profile tulis takziah la you’re my idol la apa bagai, pastu to me, tergamak tulis camtu.

“Kau tahu ke berapa banyak kakak aku kasi kat Ben tiap-tiap bulan? Kau tahu ke how kakak aku juggled 3-5, sometimes SEVEN jobs at one time (!!!) sampai masuk hospital banyak kali sampai doktor yang beri arahan suruh dia berhenti kerja, sebab dia bagai NAK M4TI cari duit nak hantar kat abang aku? Kau tahu ke berapa kali kakak aku NAK BUNvH DIRI sebab tak tahan ngan pressure jaga abang aku?

“Kau tahu ke bapak aku dah sak1t empat tahun, aku jaga dia sorang!? Kau tahu ke bapak aku sendiri hampir m4ti 5 kali dah dalam 4 tahun ni, aku kena handle sorang? Selain suami aku ngan kakak aku, AKU HANDLE SORANG!

“Kau tahu ke berapa RIBU aku belanja tiap-tiap bulan nak jaga bapak aku? Aku tak pernah mintak tolong sapa-sapa pun,” tulisnya.

Dalam pada itu, Inessa mended4hkan dia pernah beberapa kali menangguhkan majlis perkahwinannya ekoran masalah kewangan.

“Kau tahu ke berapa kali aku dah plan nak kahwin, aku kena batalkan? Berapa banyak duit aku dah simpan nak kahwin pastu kena habis belanja sebab nak tolong mak aku, pastu tolong abang aku, pastu tolong bapak aku. Bukan sekali dua kali, ok?

“SEMBILAN TAHUN aku simpan duit jadi kosong, simpan kosong, simpan kosong, sebab tolong keluarga aku. Sampaikan last-last aku kahwin buat nikah COV1D-19 je tahun lepas?” ded4hnya.

Malah, kata Inessa, dia dan suami pernah berusaha untuk memulihkan kesihatan arw4h Benjy sebelum dipenj4rakan sekitar lima tahun lalu.

“Kau tahu ke abang aku pernah nak mamp*s dah masa dia masih kat KL and aku ngan suami aku yang tolong sihatkan dia semula sampai dia boleh hidup normal balik?

“Kau tahu ke berapa kali aku nangis mintak ampun ngan abang aku sebab aku tak mampu nak tolong lebih?

“Kau tahu ke berapa kali ABANG AKU yang mintak ampun ngan aku for everything that has happened? YOU DON’T KNOW SH*T!

“‘If your mother knew this?’ Trust me, if my mother saw your messages, dua-dua belah muka kau dah kena tampar dah!” tegasnya.

Arw4h Benjy, 43, telah meningg4l dunia akibat peny4kit asm4 pada Ahad di Hospit4l Besar Royal Prima, Medan, Indonesia.

Arw4h menghidap penyak1t asma yang kron1k sejak beberapa tahun lalu selain mengalami masalah berkaitan p4ru-p4ru.

Untuk rekod, Benjy dit4han di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu, Deli Serdang Sumatera Utara oleh pihak Kastam dan Eksais Indonesia sejurus tiba dari Kuala Lumpur pada April 2017.

Anak sulung pelakon Allahy4rham Azean Idrawaty itu disyaki memiliki dad4h jenis sy4bu seberat 4.5 gram yang disembunyikan pada bahagian dubvrnya.

18 Oktober 2017, Benjy dijatuhkan hukvman penj4ra selama 11 tahun tiga bulan apabila didapati bersalah oleh Mahkamah Daerah Medan, Indonesia.

Kredit: Instagram Inessa Irdayanty

 

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *