Wardina Mend3dahkan Pernah Bantu Benjy di p3njara Kerana Sed1h Dengan Kesusahan Arw4h Menanggung Derit4nya

Artis

Kuala Lumpur: Personaliti Wardina Safiyyah, 42, bersyukur dapat membantu dan tidak sisihkan pelakon, Allahy4rham Benjy Ibrahim , 43, sewaktu arw4h menghubunginya sebelum ini.

Turut terkesan dengan pemerg1an Benjy, Wardina atau nama sebenarnya Wardina Safiyyah Fadlullah Wilmot mendedahkan dia sed1h dengan kesusahan arw4h menanggung derit4nya sendirian dalam penj4ra.

“Memang waktu dia hubungi saya untuk bantuan, saya ada was-was sikit. Takut dia beli d*dah. Benjy tunjuk bil hosp1tal. Sebab hosp1tal sana tak bayar untuk orang bukan warga negara.

“Tak banyak pun sebenarnya. Benjy terpaksa pinjam duit tah4nan lain dan kalau tak bayar ikut masa, dia dibel4sah. Dia sangat terd3sak. Bukan mudah nak mengem1s pada orang.

“Saya taklah terk1lan sangat kerana saya dapat juga bantu Benjy dan tidak sisihkan dia.

Disebabkan itulah, dia cakap terima kasih kerana tidak sisihkan dia seperti orang lain. Sed1hnya. Dia men1nggal sendirian tanpa keluarga di negara lain. Moga Benjy tenang di sana,” katanya.

Terdahulu, pelakon sitkom Spanar Jaya itu berkongsi cebisan rasa tulisan Benjy yang disifatkannya begitu menyentuh.

“Cebisan rasa Benjy dalam penj4ra. Dia menulisnya dengan begitu baik. Penguasaan bahasa inggerisnya cemerlang. Itulah saya memilih untuk kekal mengingatinya.

“Saya kenal Benjy mula-mula masa berlakon bersama dalam telefilem Kepulangan arahan Subaimi Baba. Innalillahiwa1nnailaihirajiun. Allahummafirghlahu warhamhu wa’afini wa’fuanhu,” katanya.

Semalam, industri hiburan dikejutkan dengan pemergian Allahy4rham Benjy yang men1nggal dun1a di sebuah hosp1tal di Medan, Indonesia akibat peny4kit 4sma.

Pada 2017 lalu, Benjy dijatuhi hukvman penj4ra 11 tahun di Indonesia atas kesalahan cubaan menyelvdup d4dah jenis sy4bu. Difahamkan juga, segala urusan pengebum1an jen4zah Benjy akan dilakukan di Medan, hari ini.


Sumber: HM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *