Berupaya Manfaat Kerusi Roda Khas Untuk Bantu Berjalan, Anak Kucing Berjiwa Kental Jalani Kehidupan Baru Luar Biasa

Semasa

Setiap makhlvk yang berny4wa berhak mendapat kehidupannya, namun takdir kehidupan anak kucing bernama Brutiss dengan tekad untuk terus hidup dan bertahan adalah bersama pemiliknya, Shannan.

Anak kucing kurang upaya dengan masalah pergerakan yang  sungguh berbeza seperti mana kucing lain, akhirnya menjalani kehidupan terbaiknya.

Brutiss dilahirkan dengan masalah ganggvan neur0logi Cereb3llar hypoplasia yang melem3hkan bahagian ot3k untuknya mengawal keseimbangan dan koord3nasi ketika berjalan.

Facebook

Anak kucing ini dijumpai di sebuah taman setelah ditinggalkan oleh ibunya yang mungkin sedang sak1t atau tert3kan ketika melahirkannya.

Syukurlah Brutiss ditemui dan diselamatkan tepat pada waktunya.

Facebook

Sementara kebanyakan doktor binat3ng yang mer4wat serta melihat keadaannya berterus terang mengatakan yang kucing ini tidak akan  boleh berjalan buat seumur hidupnya.

Sesuatu yang menghampakan apabila tiada semangat pemberi harapan pernah diberikan kepada si bulus malang ini.

Facebook

Namun Brutiss seekor kucing yang berjiwa kental, walaupun menyedari hakikat yang dia tidak akan pernah boleh berjalan normal seperti mana kucing lain.

Facebook

Tuah Brutiss menemui keluarga barunya di South Shore, Massachusetts, Amerika Syarikat dan diberi bantuan kerusi roda khas untuk membantunya berjalan.

Brutiss rupa-rupanya berupaya melakukan apa sahaja!

Facebook

Walaupun perjalanan dan pergerakannya terketar-ketar dengan masalah menyeimbangkan badan, kerusi roda berbingkai telah berjaya memberinya mobiliti.

Brutiss turut dipakaikan dengan sarung khas bagi memberikan cengkaman tambahan kepadanya ketika berjalan menggunakan kerusi roda itu.

Facebook

Ketika Shannan pertama kali mengadopsi Brutiss, bapa Shannan telah mencipta sebuah kerusi roda asas yang diperbuat dengan menggunakan paip PVC dan beberapa roda sekerap.

Dan Brutiss sangat menyukainya …

Facebook

Tetapi apa yang lebih menggembirakan ialah apabila anak kucing ini penuh semangat dan berkemahuan untuk menunjukkan kemajuan diri mencapai kejayaan dan bertahan dalam kehidupan.

Ramai yang berpendapat Brutiss tidak mampu melakukan perkara-perkara tertentu, tetapi itu bukan masalahnya.

Facebook

Kecuali masalah kelainan upaya dan Brutiss bukan kucing yang biasa, dia kini boleh berenang dengan jaket keselamatan yang mungkin kucing normal lain tidak mungkin boleh lakukan kerana mereka t4kut.

Kerana Shannan berada di sisi Brutiss, apa sahaja boleh dilakukannya di sebalik keadaan kucing ini yang kurang upaya.

Facebook

Kedua-dua pemilik dan kucingnya dengan hubungan erat tidak dapat dipisahkan!

Manusia dengan kucing peliharaan kesayangannya ini mempunyai kisah yang luar biasa, membuat kita merenungkan sejenak kehidupan ketika sedang melalui masa sukar.

Facebook

Jika seekor kucing tidak pernah berputus asa, seorang manusia patut lebih lagi. Jalani kehidupan itu walaupun anda berasa ia sangat sakit dan memeritkan, berikan harapan dan warna yang cerah dalam kehidupan anda setiap hari.

VIDEO:

 

Sumber: https://www.erabaru.com.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *