Amboi, Banyak Masa Makcik Bawang Judge Avrat Aaisyah Anak Che Ta

Artis

“Lentoq buluh dari rebong. Nanti dah kegheh takleh ajaq dah.. o che ta!”

Selain artis yang menjadi tumpuan ramai, anak mereka juga tidak ketinggalan mendapat perhatian, sementelah lagi yang comel seperti anak Rozita Che Wan iaitu Aaisyah Dhia Rana.

Aaisyah, 7 yang minatnya suka berfesyen dan bersolek sentiasa diperkatakan oleh 1.6 juta pengikut di Instagramnya.

Namun, apabila ada fesyen yang diperagakan agak tidak sesuai dengan usianya, ada pula makcik bawang yang men3gur supaya menutup avrat. Kemudian iannya pula dibalas oleh pengikut lain supaya menjaga tepi kain sendiri.

Maka, berlakulah perbalahan di alam maya.

Bagi netizen yang prihatin dengan aur4t wanita, mereka merasakan adalah menjadi tanggungjawab Che Ta untuk mendidik Aaisyah supaya berpakaian sopan walaupun belum akil b4ligh.

Jika hendak berpenampilan begitu, boleh sahaja tetapi tidak menaikkannya di akaun media sosial, nanti menjadi tarikan pedofilia, kata mereka.

Foto : IG

Bagaimanapun, tegvran tersebut pula dibalas oleh para pengikutnya yang membela Che Ta dan Aaisyah. Lagipun, mestilah Che Ta sudah mengajar anaknya, itu kan sekadar pengisian sahaja.

Foto : IG

Foto : IG

Mungkin niat makcik bawang sebenarnya sekadar men3gur agar tidak keterlaluan dalam pengisian di media s0sial, manakala seg3lintir netizen lagi menganggap ianya tidak mengapa kerana Aaisyah masih lagi kecil. Anda pula rasa macam mana?

 

Sumber:https://bm.cari.com.my/ via https://www.metro.rimbabara.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *