Achey Dah Jual Lima Motosikal Tampung Kos Raw4tan Ibu

Artis

Sebelum ini, pelakon dan pelawak Achey memaklumkan ibunya disahkan mengalami masalah salvran pankr3as dan hemp2du tersvmbat hingga perlu menjalani raw4tan lanjut.

Achey berkata dia sanggup sanggup bergol0k berg4dai dan menjual motosikal miliknya bagi menampung kos pemb3dahan atau raw4tan susulan.

Terbaru, Achey berkata dia sudah menjual lima buah motosikal dan kemungkinan akan menjual lebih banyak koleksi lagi selepas ini demi menampung kos raw4tan ibunya.

“Saya dah jual tapi tak kongsi di Instagram kerana itu jenis motorcross dan hanya jual kepada kenalan yang berminat dengan sukan permotoran itu… dah lima buah saya jual, motor keenam masih dalam perbincangan.

Dalam pada itu, Achey berkata ada mereka diluar sana bertanyakan motosikal jenis EX5 dan beberapa motosikal lain namun, Achey berkata EX5 adalah kepunyaan isterinya.

“Ada yang bertanya motor EX5, Y15 dan RXZ… EX5 setakat ini saya tak boleh nak cakap sebab motor orang rumah (isteri) saya. Mungkin selepas ini saya akan jual sebuah motor klasik.

“Saya ada satu lagi motor klasik Yamaha RX100 tapi motor itu saya tak jual sebab pemberian arw4h abah. Motor itu memang saya simpan,” katanya.

Sumber: ROTIKAYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *