“Menanti Hari…”, Hidap K4nser Tahap Akhir, Ustaz Ebit Lew Pohon Doa Orang Ramai

Artis

Ustaz Ebit Lew Diuji Lagi Sekali

Pohon doakan buat ayah saya ya. Dr kata k.anser perut last stage. Menanti hari. K.anser dah merebak semua. Semoga Allah mudahkan buat ayah saya. Dapat izin tengok sekali je dan sekejap tapi full ppe dan test c.ovid negatif. Terima kasih kkm. Lama lagi kuarantin. Maafkan ebit ye bapak. Ebit tak dapat jaga disaat begini. Terima kasih adik beradik semua yang menjaga. Terima kasih semua yang mendoakan.

Hari tu masa sedar ayah saya cakap. Teruskan kerja sempurnakan misi membantu. Ya Allah angkatkanlah s.akit dari ayah saya. Berilah yang terbaik buatnya. Ebit sayang mak. Ebit sayang bapak sampai bila-bila. Mak dah pergi dulu. Rindu mak. Rindu bapak. Terima kasih bapak atas segalanya. Ya Allah jika ada pahala atas sedikit kebaikan yang kulakukan. Alu hadiahkan semuanya buat bapak. Hilangkanlah s.akitnya. Janganlah bapak rasa s.akit tu. Terima kasih ya Allah.

Posting Asal

Sumber: fb ebit lew

Terdahulu

‘Ayah pesan sempurnakan kerja di sana kerana Allah’ – Ebit Lew mohon doakan bapa terlantar sakit

KUALA LUMPUR: Pendakwah bebas, Ustaz Ebit Lew berkongsi di media sosialnya tentang berita terbaharu bapanya.

Menerusi hantaran terbaharu di akaun Instagram, Ebit memaklumkan status kesihatan bapanya yang kini berada pada tahap kurang memuaskan dan dijaga oleh abangnya.

“Pohon doakan ye. S.akit ayah semakin berat. Sekarang di hospital di jaga oleh abang saya. Pohon doakan Allah hilangkan rasa s.akitnya dan beri cepat sembuh,” kata Ebit dalam hantarannya yang dimuat naik pada Jumaat.

“Ya Allah…. sembuhkanlah ayah ku. Bila call ayah masa sedar, ayah cakap sempurnakan kerja di sana kerana Allah. Hidup ini satu perjuangan. Kadang dah tak sedar sangat. Ya Allah…

“Insya-Allah akan balik dalam masa terdekat. Doakan yer semuanya,” tulisnya.

Difahamkan, pemdakwah kesayangan ramai ini dipercayai masih berada di Mesir kerana melaksanakan misi kemanusiaan di Gaza.

Ebit berlepas ke Mesir pada 25 Mei lalu untuk menjayakan misi bantuan kemanusiaan dengan menyampaikan sumbangan kepada rakyat P.alestin yang terjejas a.kibat pen.indasan dan s.erangan I.srael.

Terdahulu, Menteri Luar, Datuk Seri Hishammuddin Hussein memaklumkan, misi kemanusiaan Ebit dan delegasinya itu berjalan dengan lancar dan sentiasa memberikan perkembangan tentang misi tersebut.

Timbalan Menteri Luar, Datuk Kamaruddin Jaffar berkata pendakwah berkenaan ke Mesir untuk m.isi tersebut bermula 25 Mei hingga 30 Mei 2021.

Sumber: Astroawani via Walla via https://www.tehtarikkaw.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *