[VIDEO] Hanya Kerana Miliki Wajah Tampan, Segelintir Warganet Mahu Pesal4h Ini Diberi Peluang Kedua

Global Semasa

Pernah tular di media sosial sebelum ini berkenaan kisah seorang gadis cantik yang didapati bersalah kerana telah membvnuh ibu kandungnya dengan cara men1kam sebanyak 151 kali.

Kisah berkenaan gadis itu hang4t dibualkan di media sosial sebelum ini kerana dia memiliki rupa yang agak cantik.

Dan pada baru-baru ini, laman TikTok telah h4ngat dengan kisah yang serupa namun individu yang berbeza.

Video yang menunjukkan reaksi seorang jejaka kacak di mahk4mah yang terkejut semasa hakim membacakan hukvman ke atasnya telah menjadi bualan h4ngat dan tular di media sosial.

@cameronherrin_#cameronherrin #fyp #foryou #foryoupage

Sebilangan video-video yang dihasilkan oleh pengguna platform tersebut rata-ratanya menyokong agar jejaka tampan berkenaan diberikan peluang kedua hanya kerana wajahnya itu sahaja.

a title=”@cameronherrin_” href=”https://www.tiktok.com/@cameronherrin_” target=”_blank” rel=”noopener”>@cameronherrin_#cameronherrin♬ الصوت الأصلي – Cameron Herrin

 

Untuk makluman, jejaka tampan yang dilihat dalam video tersebut bernama Camerin Herrin.

Menurut portal ABC Action News, dia telah didapati bers4lah dan dij4tuhi hukvman penj4ra selama 24 tahun kerana telah bertanggungjawab menyebabkan kem4tian seorang wanita dan bayinya gara-gara terlibat dalam perlumbaan bersama seorang lagi lelaki bernama John Barrineau pada tahun 2018 yang lalu.

Namun begitu, John Barrineau yang telah mengakui bersalah hanya dihvkum penj4ra selama 6 tahun sahaja.

Menurut pegawai penyias4t, ketika nah4s berlaku, Herrin telah memandu kereta Ford Mustang miliknya dengan kelajuan mencecah lebih dari 100mph sebelum mel4nggar wanita yang berusia 24 tahun bersama dengan bayinya yang berusia 21 bulan itu.

Ekoran daripada video Herrin yang telah tular itu, terdapat sebilangan yang berpendapat bahawa adalah tidak wajar untuk memberikannya peluang kedua kerana dia adalah seorang penjen4yah dan perlu dipertanggungjawabkan atas jen4yah yang telah dilakukannya itu.

Sementara itu, peguam negara Attorney Andrew Warren menyatakan bahawa jen4yah tersebut telah menyebabkan kehilangan ny4wa yang tidak mungkin dapat diganti.

“Jenay4h ini telah membvnuh dua ny4wa dan telah menyebabkan kehilangan yang besar ke atas empat ahli keluarganya.

“Tidak ada hukvman yang dapat memperbetulkan kerosakan atau mengembalikan ny4wa yang telah hilang, namun kami berharap keputusan ini sedikit sebanyak dapat melegakan dan meredakan keluarga Jessica dan Lillia,” ujarnya.

Sumber: Abc Action News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *