”Nasib Baik Belum Pecah ”-Disangka Keracvnan Makanan,Rupanya Ini Yang Terjadi kepada Nazrief Nazri

Artis

PELAKON Nazrief Nazri dikej4rkan ke sebuah pusat perub4tan di Puchong, Selangor pada tengah malam Khamis selepas mengadu s4kit di bahagian pervt.

“Sebenarnya saya sak1t pervt sejak petang semalam (Khamis) tapi saya hanya ingat sak1t pervt biasa sahaja.

“Lepas tu saya tak tah4n saya ajak isteri ikut pergi klinik sekali dan doktor pun bagi sunt1kan, cakap saya mungkin keracvnan makanan. Kemudian pervt saya makin s4kit sehingga saya terpaksa call ambul4ns… isteri pula tengah sar4t mengandung.

“Sampai-sampai hospital, doktor check memang app4ndiks saya dah bengk4k, nasib baik belum pec4h… kalau tidak lagi teruk saya nak recov3r,” katanya ketika dihubungi mStar.

Perkongsian Nazrief di Insta Story.

Dalam pada itu, Nazrief berkata, dia dijadualkan menjalani pemb3dahan membuang ap3ndiks pada petang Jumaat.

“Sejak dari malam semalam saya masih lagi belum dapat masuk w4d dan ditempatkan di bahagian Em3rgency Room hospital sebab bilik sangat limited.

 

Sampai-sampai hospital, doktor check memang app3ndiks saya dah bengk4k, nasib baik belum pec4h.

NAZRIEF NAZRI

PELAKON

 

“Doktor pakar dah datang jumpa dan dia kata saya akan dib3dah petang ini. Kalau tiada apa-apa komplikasi, InsyaAllah saya boleh discharged dalam dua, tiga hari lagi.

“Nasib baik ap3ndiks saya masih di peringkat awal dan doktor cakap bukan sebab saya kuat makan pedas ke apa… sebaliknya memang ikut nasib, kalau apend1ks pec4h itu memang dah tahap t3ruk,” katanya lagi.

Isteri Nazrief kini menghitung hari untuk melahirkan cahaya mata sulung mereka.

Disebabkan masalah kesihatan itu, Nazrief terk1lan terpaksa meninggalkan isterinya, Aizatul Akma yang sedang sarat hamil 36 minggu di rumah keseorangan.

“Kalau ikutkan hari ini memang saya sepatutnya teman isteri check up, tapi dah jadi macam ini mungkin terpaksa ditangguh.

“Nak minta tolong ahli keluarga lain, mereka tak boleh merentas daerah pula sekarang. Saya risau keadaan isteri tengah sarat duduk seorang di rumah.

“Tapi saya dah pesan pada kawan-kawan yang duduk berdekatan dengan rumah saya untuk minta tolong stand by apa-apa,” ujarnya.

Nazrief dan Aizatul Akma mendirikan rumah tangga pada 15 November 2019 di The Seavoy House, Titiwangsa, Kuala Lumpur.

Isteri Nazrief dijangka melahirkan cahaya mata sulung mereka pada 22 Julai ini.

 

Sumber: Mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *