Tabahnya Wanita Ini Suami Menlnggal Pagi, Malamnya Bersalin Anak Ketujuh

Keluarga Semasa

Kes3dihan seorang wanita yang kehil4ngan suami secara tiba-tiba pada waktu pagi diubati dengan kelahiran anak ketujuh mereka beberapa jam selepas suaminya pergi.

Siti Azimah Tajudin, 31 menerimah khabar dvka apabila suaminya Shahrol Amri Sanusi men1nggal dunia dipercayai ser4ngan jantvng.

Dalam keadaan sarat yang dijangka lambat lagi kelahiran anak bongsunya, tiba-tiba awal pula hanya berbeza beberapa jam selepas suaminya pergi.

“Pada jam 8 pagi, arwah bangun tidur dan seperti s3sak nafas dan saya segera hubungi ambulans. Setibanya ambulans di rumah, pegawai perubatan mengesahkan suami sudah tidak berny4wa jam 8.30 pagi.”

Selepas menghantar jen4zah suaminya ke Hospital Kajang untuk bed4h si4sat pada jam 6 petang, Siti mula berasa saklt dan akhirnya selamat bersalin anak ketujuhnya pada tengah malamnya.

Foto: Harian Metro

Menurut laporan Harian Metro, Siti terkejut dengan pem3rgian suaminya secara tiba-tiba kerana tiada sejarah peny4kit.

“Sebelum ini suami tak pernah mengadu s4kit dan sekali-sekala cuma bagitahu pen4t ja, arw4h sempat solat Subuh seperti biasa..”

Foto: FB

Malah, wanita itu mengakui, pemerg1an suami dan kelahiran anaknya ibarat Allah menarik satu nyawa dan menggantikan anaknya dengan nyawa baru.

Foto: FB

Tambah Siti Azimah, walaupun ada pihak berhasrat untuk menjaga anaknya yang berusia 12, 10, 8, 5, 2, setahun dan enam hari namun dia tidak sanggup untuk menyerahkannya.

Dugaan setiap orang tidak sama. Bagi yang mempunyai rezeki lebih, boleh menyumbang kepada keluarga ini, semoga urusan mereka dipermudahkan. 

 

Sumber: – CARI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *