Wardina Dedahkan Bagaimana Kerajaan Australia Jaga Rakyat Ketika Waktu C0v1d

Artis

Selebriti Wardina Saffiyah berkongsi cara kerajaan Australia mengekang COVlD-19 dan kesan sampingan selepas wab4k itu meng4ncam negara terbabit.

Menerusi sesi perkongsian bersama ahli politik Anfaal Saari, Wardina memberitahu kerajaan Australia sentiasa peka untuk membantu rakyat terutama yang terjejas akib4t COV1D-19.
"Kerajaan Beri Wang Kepada Orang Hilang Kerja" - Wardina Cerita Cara Australia Jaga Rakyat Pasca COVID-19

“Kita orang tiada lockd0wn lama-lama. Apabila kita melakukan lockd0wn yang betul, dan mampu mengawal k3s, kita boleh kembali menjalankan rutin harian seperti biasa.

“Bagaimana kami sukses adalah apabila virvs tersebut dikekang sebelum ia mer3bak. Sebab kalau dah terlalu banyak yang terj4ngkit, memang tidak boleh berbuat apa,” katanya.

Wardina yang menetap di Australia sejak 2014 bagaimanapun menegaskan orang ramai tidak seharusnya membanding-bandingkan negara tersebut dan Malaysia kerana Australia negara yang kaya.

“Mereka (Australia) mampu. Mereka mewujudkan pakej stimulus sekitar AUS$130 bilion.
“Setiap dua minggu, orang yang hilang kerja akan menerima wang daripada kerajaan. Bil hospital pun akan dilunaskan oleh kerajaan.

“Selain itu, Perdana Menteri Australia, Scott Morisson turut bekerjasama dengan parti pembangkang untuk membendvng COVlD-19,” ujarnya.

VIDEO:

Sumber : GEMPAK via http://www.awatttsyeikhh.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *