‘Live’ IG Dengan Mata Ketvmbit, Fazura Terima Banyak Petua Daripada Netizen Untuk Surutkan Bengk4k

Artis

Aktres jelita Nur Fazura mencuri perhatian ramai apabila tampil melakukan ‘live’ di Instagramnya dengan masalah ketumbit iaitu bengkak di bahagian mata sebelah kanan.

Menerusi laman sosial tersebut, Fazura yang bersiaran ‘live’ selama hampir satu jam itu kelihatan ayu mengenakan hijab berwarna hijau lembut sambil mengajak pengikutnya berborak.

“59 mins. Thank you layan Faz borak entah apa tadi. Love you,” tulis Faz ni ruangan kapsyen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Fazura (@missfazura)


Menerusi ruangan ‘live’ itu juga, Faz turut berkongsi keletah anaknya Nur Fatima Aisya, 9 bulan, yang semakin bijak.

Sementara itu di ruangan komen, ramai wargamaya yang berkongsi petua cara untuk mengurangkan bengk4k ketvmbit pada mata.

Pada masa yang sama, ada juga yang turut memuji penampilan cantik Fazura berhijab walaupun dengan sebelah matanya b3ngkak.

Petua orang-orang tua, jika ketvmbit di mata letak air susu badan kat mata tu, insyallah baik,” kata seorang wargamaya.

Mata bengk4k ke tu? Tak nampak macam bengk4k pun, nampak cantik je,” komen seorang wargamaya.

Ada ketvmbit pun lawa ni, saya hanyalah potato,” puji seorang wargamaya.

My daughter pun kena ketvmbit jugak. Pegi klinik, doc bagi antibi0tik, ub4t bengk4k dan ub4t t1tis sampai dua,” luah seorang wargamaya.

Mata ketvmbit pun nape cantik sangat ni, suka tengok kak Faz la,” usik seorang wargamaya.

Ketumb1t ke? Ada cara untuk cepat baik. Faz ambil benang jah1tan, ikat pada jari manis macam cincin tu, baca selawat 3x. Kalau mata yang kena tu kanan, ikat pada jari manis kiri. Insyallah, berkesan. Bila dah baik, buang benang tu,” kongsi seorang wargamaya lagi.

Sehingga kini, siaran ‘live’ tersebut telah menerima lebih 200,000 tontonan daripada pengikutnya.

 

Sumber: Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *