“Aku Ni Bertahun Jumpa Segala Doktor Pakar, Pergi Seluruh Pelusuk Bervbat…,” – Dih1na M4ndul, Dipanggil Pu*****, Elizad Lapor Polis!

Artis

Pelakon Elizad Sharifuddin tampil membuat laporan di Balai Polis Bukit Jalil malam tadi terhadap pengguna Facebook yang menggunakan nama akaun Zain Rashdan atas komen serta status berbaur pengh1naan terhadapnya.

Menurut Elizad, dia sebelum ini jarang untuk mengambil berat soal komen yang ditinggalkan individu tidak dikenali, sehinggalah hatinya k3sal selepas didakwa m4ndul.

“Di mulakan dgn salam & Bismillahirrahmannirrahim . Pertamanya, jarang2 aku ni melayan komen2 “ b*doh “ mcm ni. Tapi bila kau menggunakan perkataan MANDvL, it really hurts me so bad.

“Kau Allah ke? Tahu aku ni mandvl ke x? Boleh beranak ke tak?!! Mengg1gil, terk3tar tgn ni. Jantvng rasa nak terc4but. Sed1h teramat2 sgt! Kau suke ke kalau tgk aku ni berc3rai ber4i sbb aku belum ade zur1at?!,” tulisnya.

Di dalam kapsyen panjang tersebut, Elizad turut menjelaskan apa yang berlaku adalah ketentuan Allah SWT. Malah, dia sendiri tidak pernah putus usaha ikhtiar mendapatkan zur1at.

“Im crying while i text this caption. Kau tahu ke aku ni solat ke x? Pernah kerjasama dgn aku ke?Bersedekah? Bangun solat malam? Mengaji, pakai telekung, atas sejadah, segala amalan perlu di upload keee ???!!!

“Lain org lain cara nya. I dont need any stupid attention! Im happy with my life. Dapat anak ke x ke, itu kerja Allah. Cuma, no one can say that “ M4NDUL “ word to me!

“Kau tahu tak? Aku struggle mcm nak m4ti nak dpt kan zur1at sendiri! Hari2 dlm solat men4ngis2, mintak pada Allah jgn biarkan aku keseorangan TANPA ZUR1AT! Men4ngis kec3wa sbb takde peneman umur dah mcm ni.

“Aku ni bertahun, berjumpa segala doktor pakar, pergi seluruh pelusuk bervbat, cucvk sana sini, S4KIT TAHU TAKKK ???!!! S4KITTT !!! Yang KAU, senang2 PUK**AK KAN AKU & CAKAP AKU MANDvL!

“Apa aku rasa? Family aku rasa? Org yg tahu & nampak je aku bersusah payah berulang alik, tahan s4kit nak dapatkan ANAK! Kau simply boleh ckp aku M4NDUL & PUK**AK?,” tulisnya lagi.

Akaun tersebut meninggalkan komen menerusi artikel yang dimuatnaik di laman sosial sebuah portal hiburan tempatan dan turut membuat status di Facebooknya iaitu;

“Sama-sama kita doakan Elizad dapat zuriat walaupun Elizad sendiri tak solat tak tutup avrat… Jom aminkan p******. Amin.”

Sehubungan dengan perkara tersebut, bekas penyampai radio itu telah membuat laporan polis dan menzahirkan ucapan terima kasih atas pihak yang memberikan kata-kata semangat buatnya.

“Jarang aku amik port & x maafkan org. But not this time! Lulvh hati ni, sed1h sgt2! Tuhan je tahu. I already made a police report di Balai Polis Bukit Jalil.

“Thank u so much Koperal Farhana & semua anggota polis yg membantu juga Inspektor William Balai Polis Sg Besi. Buat Brother yg backing saya dlm video tanpa saya kenali anda, terima kasih byk2.

“Juga mereka yg sentiasa menyokong & memberi kata2 semangat buat saya. Hanya Allah sahaja yg mampu membalas segala kata2 kebaikan anda. Selebih nya, tgu esok utk tindakan selanjutnya, cc : Tuan Lawyer @faiziskandar_  P/s: ZAIN RASHDAN, kau cuit salah org,” tulisnya lagi.


Pelakon drama Puteri Yang Ditukar itu sebelum ini mengalami keguguran sekitar November tahun lalu selepas menjalani rawatan kesuburan in-vitro (IVF) pada Oktober.

Elizad mendirikan rumah tangga dengan suaminya, Shamsul Baharin Rahman pada 11 Januari 2015.

 

Sumber: MH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *