Guna resit sebab nak kenal gadis ini, netizen menyesal & akan mula baca resit lebih teliti

Semasa

Apabila membeli sesuatu barangan tidak kiralah di pasaraya atau kedai-kedai, pasti resit adalah perkara utama yang akan diambil kerana ia bukan sahaja memaparkan jumlah wang dikeluarkan.

Malah jika berlaku kerosakan atau tersalah menerima barang dengan resit, kita dapat menukar barangan tersebut jadi ia akan diteliti terlebih dahulu.

Namun begitu, selepas menonton satu hantaran video oleh seorang gadis ini tentang resit yang diterimanya di sebuah kedai mengundang netizen menyesal kerana tidak teliti membaca resit.

Resit

Ini kerana bagi sesetengah orang yang sudah cukup yakin barang dibeli, resit akan terus dibuang namun bagi gadis berkenaan selepas meneliti resit barang dibelinya terdapat ayat minta untuk berkenalan dengan dirinya.

Mengakui pertama kali dapat versi dalam resit, netizen turut terhibur menyaksikan cara seorang lelaki yang ingin mengorat gadis itu.

Menerusi ruangan komen di hantaran video itu, ribuan komen diluahkan netizen sambil berseloroh dengan resit yang tidak dibaca dengan teliti sebelum ini.

“Aku check harga barang ja lol. Mana perasan tulisan lain. Berapa ramai dah yang nak kenal dengan aku agaknya”

IMG_20210621_092106

“Aku tak pernah check.. sampai rumah kira duit balance lah lahai baru nyesal tapi duk buat jugak”

IMG_20210621_092117

“Guna resit…”

Resit

Sumber: HCL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *